Welk gebied kies je voor een camping vakantie in Italië? 

Italië, het land van pizza, pasta, pesto en nog veel meer lekker eten. Het land van AC Milan, het land van de gladiatoren en andere culturele pareltjes. Al met al, Italië Is een populair vakantieland onder veel Nederlanders. Dat is natuurlijk niet voor niets zo, zoals je al even hebt mogen lezen. Maar goed, Italië is nog best groot. In Italië zul je ook nog een keuze moeten maken. Er zijn ongelooflijk veel mooie gebieden. In deze blog bespreken we drie van die gebieden. We hopen dat jij na het lezen van deze blog een keuze gemakkelijker kunt maken dan voor het lezen van deze blog. 

Noord-Italië

Noord-Italië heeft eigen alles. Dit deel van Italië staat bekend om haar mooie meren, de geweldige gebieden met de vetste bergen, een mooie kust met een écht mediterraans gevoel en leuke dorpen en steden. Een camping noord italie is dan ook een grote aanrader. Je kunt op de camping blijven en de kinderen laten zwemmen, voetballen en spelen, jij leest een boekje met een lekker glaasje wijn erbij of je gaat er op uit. Eindeloze mooie wandelroutes tot je beschikking en allemaal leuke uitstapjes die je kunt maken. Hoe dan ook; dit maakt Noord-Italië eigenlijk de beste optie die je hebt in Italië voor een camping. 

Adriatische kust

Ben je echt een zand en strandmens? Dan moet je meer naar de Oostelijke kust van Italië. Dit is echter wel een dingetje, het is behoorlijk lang rijden; nog langer dan naar Noord-Italië. Daarnaast is het wel een echte strandvakantie. Tuurlijk, je hebt wel leuke steden en mooie gebieden maar het strand is de voornaamste trekpleister voor dit gebied en daarom is het zeker aan te raden om te kijken of je hier heen kunt gaan.

Le Marche

Op zoek naar echte rust? Dan ben je in Le Marche aan het juiste adres. Dit klinkt Frans, maar het is wel degelijk een authentiek Italiaanse regio. Dit is wat minder bekend bij het grote publiek en dat zorgt er dus ook voor dat je een meer authentieke Italiaanse ervaring krijgt. Je kunt in alle rust genieten van de mooie dorpjes, een typisch Italiaanse maaltijd met een espresso toe en de prachtige heuvelachtige landschappen. Wil je een uitstap maken naar een grotere stad? Dat kan, maar dan ben je vaak wel iets langer onderweg. Tevens kun je je in dit gebied aan de kust bevinden.