Waar moet je op letten met campingvakantie boeken Spanje?

In Spanje heb je voldoende opties. Het is een land met zeer verschillende plekken ook. Alles lijkt op elkaar, maar toch ook weer totaal niet. Zo is Barcelona heel anders dan Madrid en is Zuid-Spanje heel anders dan Noord-Spanje. Daarnaast zul je, net als met elke vakantie, de nodige voorbereiding moeten treffen. Wij helpen je in deze blog met die voorbereiding. Wij vertellen je precies waar je op moet letten met het boeken van een vakantie naar Spanje. Dit maakt het allemaal net even wat makkelijk voor je, geen probleem hoor!

De accommodatie

De accommodatie is wel een van de eerste dingen waar je aan zult moeten denken. Niet heel gek, want een vakantie zonder accommodatie wordt simpelweg backpacken genoemd. Daar ben je hier niet op de juiste plek voor. Een accommodatie zul je snel moeten vinden, de goede campings in Spanje zitten snel voor. Een tip van ons is camping Castell Montgri. Deze camping biedt alles wat je van een camping mag verwachten. Voldoende voorzieningen die voor iedereen leuk zijn, een geweldig animatieteam en een goede service. Het ligt in de Costa Brava en dat maakt dat je genoeg leuke uitstapjes kunt maken. 

Spullen

Als je op een camping vakantie gaat, zul je voldoende spullen mee moeten nemen. Het is hierbij van belang wat voor vakantie op een camping je hebt geboekt. Heb je een staanplaats en ga je met de camper? Dan heb je niet veel meer nodig dan alles wat je in je camper nodig hebt. Heb je een staanplaats en wil je tenten opzetten? Denk dat aan de tenten, slaapzakken, haringen, kussens en ga zo maar door. Je hebt al deze spullen nodig wil je je verblijf een beetje aangenaam maken. Probeer ook standaard dingen mee te nemen, of je nu in een camper of in een tent verblijft. Denk hierbij aan klapstoeltjes en een tafel, een koelbox of meerdere, een verbanddoos, zonnebrand en zo vallen er nog wat dingen te bedenken.

Zorgverzekering

Iedereen verdient de beste zorg. Of je nu in Nederland bent of aan de Costa Brava, je moet die zorg dan ook krijgen. Met een zorgverzekering voor je reis kun je die kosten veel beter dragen. Sluit dan ook zo’n verzekering af als je dit nog niet hebt gedaan, het is zeker de moeite waard. Je sluit een dergelijke verzekering makkelijk af, in elke mogelijke situatie.