Wat zit er in mijn sporttas

Zorgen voor je lichaam is hartstikke belangrijk. Je moet er immers je hele leven mee doen. Nu ligt de focus vaak op voeding dat is prima. Maar tegelijkertijd is voeding niet alles. Je kan nog zo goed eten maar je lichaam in beweging krijgen, is de enige manier om conditie op te bouwen en spiermassa te kweken. Sterk is het nieuwe sexy. In deze blog vertel ik wat ik allemaal meeneem naar een sportsessie.

“Wat gaan we trainen?”

Het is een veel gestelde vraag bij ons thuis. Natuurlijk hangt wat ik meeneem een beetje af van wat we gaan trainen. Als ik me ga focussen op cardio neem ik vaak mijn eigen springtouw mee naar de sportschool. Dat is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens leuk. En je weet wat je aan je eigen spullen hebt. Maar meestal maken we gebruik van de faciliteiten van de sportschool. Dan houd ik het bij de standaard spullen.

Ondersteunende kleding

Goede sportkleding is heel handig. Je wilt namelijk niet afgeleid raken door kriebelende of snijdende kledingstukken. Je hebt kleding nodig die jouw dynamische bewegingen aankunnen en zelfs ondersteunen. De belangrijkste twee items wat dat betreft zijn voor mij mijn sportschoenen, dit is de basis waar heel jouw lijf op leunt, en mijn bh zonder beugel. De bh ondersteunt maar heeft geen harde beugel die in mijn huid snijdt of los kan schieten. Daar hoef ik me dan ook geen zorgen om te maken. Daarnaast sport ik in de winter graag in een shirt en sportlegging. In de zomer ruil ik die legging om voor een korte broek.

De hulpjes, snufjes en gadgets

Ik heb net het springtouw al even genoemd en ik zal de eerste zijn die zegt dat ik een hekel heb aan telefoons in de sportschool, maar toch moet ik die even noemen. Wanneer je dat apparaatje gebruikt om te appen, filmpjes te kijken en daarmee eigenlijk zinloos apparaten bezet te houden dan ben ik het er niet mee eens. Maar ik snap het wel als mensen muziek willen luisteren. Zelf gebruik ik het voor Tabata trainingen. Dit is een simpele timer app waarop je je workout op tijd doet en alle rondes makkelijk kan instellen.

‘Hit the showers!’

Na een bevredigende workout komt natuurlijk de beloning, een heerlijke douche. Mijn tas heeft dan ook altijd een klein toilettasje met douchegel, een zachte handdoek en natuurlijk niet te vergeten: badslippers. Want na de basisschool zwemlessen zijn we wel klaar met eczeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *