Alle soorten binnen lampen met stijl

Wanneer je je huis inricht, besteed je veel tijd aan de sfeer. Misschien ga je voor een stoere uitstraling of juist heel zacht en huiselijk. Je hebt alle meubels verzamelt, de kleuren passen bij elkaar en je zou voor altijd op die net nieuwe bank kunnen blijven zitten. Jouw paleisje is precies zoals je het wilde, op één ding na… de lichten. Die zachte huiselijke sfeer? Weg door de felle tl-verlichting. Maar gelukkig is er tegenwoordig heel veel soorten binnenverlichting. Heb je gekozen voor warm oranje of geel licht? Dan moet daar ook nog een lamp omheen. Ik vertel je in deze blog over de verschillende stijlen binnen lampen.

Retro

Wanneer je kiest voor een retro lamp ga je waarschijnlijk voor een vintage stijl. Je wordt met deze stijl terug geslingerd naar het verleden. Maar zelfs binnen deze stijl zijn er zoveel verschillende opties en stijlen. Zoals bijvoorbeeld lavalampen. Deze stijl lampen, retro lampen, zijn precies zo vormgegeven als lampen uit de jaren 50 en 60 om deze sfeer zo goed mogelijk na te bootsen.

Scandinavisch

De Scandinavische stijl is perfect voor de mensen die gek zijn op minimalistische maar tegelijkertijd stijlvolle interieurs. De stijl en dus ook de lampen worden gekenmerkt door zowel zachte en frisse kleuren als door een stoer randje. Strakke lijnen en veel wit. Ideaal voor de minimalisme liefhebber. Het creëert rust op een nog steeds stijlvolle manier door het strakke en veelal ook sobere design van de lampen.

Modern

De moderne lamp is zoals we die tegenwoordig kennen en veel zien. Het is in sommige gevallen nog meer minimalistisch dan de Scandinavische stijl. Denk maar aan spots. Veel materialen die gebruikt worden zijn metaal en glas. Het is modern ten top en vaak ook een strak design zonder al te veel poespas. Maar tegenwoordig zijn ook de gouden lampen met enkel metaal geraamte heel populair. Deze lamp is een voorbeeld van modernistische materialen gemixt met modernistisch design. Over het algemeen geldt voor het modernisme dat de functie voor de vorm gaat en ook hier is dat zo maar bij sommige lampen wordt er wel extra aandacht besteedt aan het uiterlijk van de lampen voor wie de lamp ook als interieur stuk ziet en niet enkel als verlichting van de kamer.

Industrieel

Als laatste hebben we de industriële lampen. Deze zijn super stoer. Ook zijn deze lampen vaak gemaakt van metalen maar dan heel robuust. Het zou zo uit een oude fabriek kunnen komen!
Zo maak je jouw interieur helemaal af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *