Toch nog op vakantie

2020 was natuurlijk een hectisch en onzeker jaar. Het leek erop dat we deze zomer niet op vakantie konden gaan. Gelukkig blijkt nu dat het wel mogelijk gaat zijn, ook met het vliegtuig. Maar de vraag is dan natuurlijk, waar gaat de vakantie naartoe? Veel mensen zullen in de komende weken op het laatste moment een vakantie boeken. Er zijn natuurlijk vele verschillende opties voor een leuke zomervakantie. In dit artikel bespreken we de leukste last-minute zomervakanties om in de komende weken te boeken.

Een appartement op Bonaire

Aangezien we weer kunnen vliegen is het meteen een goed moment om een vakantie lekker ver weg naar een tropisch paradijs te boeken. Een goede optie is dan ook Bonaire. Een appartement Bonaire huren hoeft niet duur te zijn en je krijgt er ook echt een prachtig, fris en schoon appartement voor terug. Een goed appartementencomplex heeft een zwembad dichtbij en licht natuurlijk ook vlakbij het strand. Er zijn op Bonaire vele leuke dingen te doen. Bonaire is bijvoorbeeld een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Wanneer je je duikbrevet hebt kun je er prachtige duiken doen met een gids die je de meest fantastische onderwaterwerelden zal laten zien. Maar ook als je je duikbrevet nog niet hebt maar het wel wilt leren is Bonaire een goede locatie. Het heeft vele stranden met een zeer rustige zee waardoor je het zonder stress en op je gemak kunt leren. Ook zijn er vele hele goede duikscholen op Bonaire. Naast duiken kun je natuurlijk ook gewoon genieten van de prachtige stranden en ook binnenlands is er veel te doen. Als je van dieren houdt bezoek dan bijvoorbeeld het ‘Donkey sanctuary’ waar ezeltjes worden opgevangen.

IJsland

Is een tropische locatie wat te heet voor je? Een van de mooiste eilanden dicht bij Europa waar je heen kunt vliegen is IJsland. In IJsland heb je natuurlijk prachtige landschappen en ook in de zomer is er veel te bekijken. De temperaturen zijn er een stuk koeler maar in de zomer is het nog steeds aangenaam. En als het toch wat frisjes wordt dan ga je natuurlijk naar Blue Lagoon. Deze geothermische warmwaterbron is legendarisch en ook nog eens erg gezond. Het warme, hete water komt uit gaten wel tweeduizend meter diep en heeft een temperatuur van zo’n veertig graden. Daarnaast zit het water vol met mineralen die goed zijn voor je huid.

De Italiaanse Alpen

Wanneer we aan de Alpen denken dan zijn de eerste landen waar we aan denken Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Maar ook in het noorden van Italië ligt een deel van de prachtige Alpen. Een vakantie naar de Italiaanse Alpen is het beste van twee werelden. Je krijgt namelijk het avontuur van de Alpen maar het lekkere weer, de architectuur en het eten van Italië. Wil je een paar dagen gaan klimmen of hiken in de Alpen? Geen probleem. Een dag later bij naast een prachtig meer een authentieke Italiaanse pizza of pasta eten? Dat kan ook allemaal. Als je met de auto op vakantie gaat deze zomer zijn de Italiaanse Alpen daarom een hele goede optie.