Tips voor de perfecte huid!

Het is weer winter en dat betekent een zware periode voor je huid! Je huid wordt namelijk continu blootgesteld aan slechte en wisselende weersomstandigheden. Deze maand is het al vaker voorgekomen dat de ene dag het zonnetje schijnt en de volgende dag is het ijskoud met hagel. Je huid wordt hierdoor droog en gevoelig. Daarom moet je het in de winter extra goed verzorgen. In deze blog geef ik een paar tips om je huid in perfecte staat te houden! 

 

Slik vitamines 

In de winter is het belangrijk dat je weerstand goed is omdat er veel griepjes en verkoudheid heerst. Slik daarom extra vitamines! Vitamines die je huid soepel zullen houden zijn bijvoorbeeld vitamine A, B en C. Daarnaast heeft onze huid licht nodig om vitamine D aan te maken. In de zomer hoef je dus geen zorgen te maken dat je huid niet genoeg licht krijgt. In de winter is het van belang dat je extra vitamine D slikt omdat je dit dus niet uit voeding kan halen en je huid dit wel nodig heeft om in goede conditie te blijven. 

 

Lekker scrubben! 

Om de dode huidcellen van je huid af te halen raad ik je aan om één keer per week lekker te scrubben. Doe daarna een lekker maskertje op en je huid zal er weer stralend uitzien! 

 

Haal altijd je make-up eraf 

Dit is niet per se een tip om alleen goed de winter door te komen, maar door je make-up er ‘s avonds altijd af te halen zal je huid je hele leven er mooi en glad uitzien. In mijn omgeving hoor ik vaak meiden die dit niet doen, maar het is uiterst belangrijk om een stroeve huid op latere leeftijd te voorkomen. 

 

Douche niet te heet

In de koude winter is het natuurlijk heel erg verleidelijk om een hete douche te nemen. Dit vind je huid minder prettig. Wanneer je te heet heb gedoucht zal je huid op de langere termijn uitdrogen. Geef je huid altijd extra voeding na het douchen door een goede bodylotion te gebruiken. 

 

Neem een dermalogica behandeling 

Dermalogica is een Amerikaans merk dat huid producten produceert die daadwerkelijk een toegevoegde waarde zijn voor de huid. Er worden geen irriterende stoffen gebruikt zoals alcohol, kleurstoffen en parfum die de huid zullen verstoppen. Bij een schoonheidsspecialist die haar dermalogica diploma’s heeft behaald kun je een zogenoemde face mapping ondergaan. Hier wordt er gekeken naar jouw huid en de behoeftes ervan. Vervolgens krijg je een goed advies om jouw huid te voorzien van de juiste producten. Zelf heb ik dit vorige winter ook gedaan en mijn huid heeft er nog nooit zo stralend uit gezien! Dit is dus een echte aanrader. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *