Zo vind je de beste (groot)zakelijke energie: 3 tips

Als zelfstandig ondernemer of baas van een groter bedrijf moet je veel zaken regelen voor je bedrijf. Zakelijke energie is daar een belangrijk onderdeel van. Wist je dat de herfst het ideale seizoen is om je actuele energiecontract eens onder de loep te nemen? Veel ondernemers switchen in het najaar van energieleverancier omdat ze ergens anders een beter pakket grootzakelijk energie voor een lagere prijs kunt krijgen. De vraag is natuurlijk: hoe zorg jij ervoor dat je als ondernemer de beste zakelijke energiedeal pakt. Dat is gemakkelijker dan je misschien denkt; in dit artikel vertel ik je meer over het vinden van het beste energiecontract.

Welke voorwaarden vind je belangrijk?

Bij het kiezen van een energiecontract is het goed om te weten aan welke voorwaarden zo’n contract moet voldoen. Een grootzakelijke verbruiker heeft bijvoorbeeld een heel ander pakket nodig dan een MKB dat een stuk minder energie verbruikt. Kies je bijvoorbeeld voor een energiecontract met een vast of een variabel tarief? Een vast tarief geeft meer zekerheid, terwijl een variabel tarief wellicht goedkoper is. Ook moet je voor jezelf duidelijk hebben wat de contractduur van een energiecontract moet zijn. Ga je voor een zakelijk energiecontract van 1 jaar of kies je voor vastigheid en wil je liever een contract van 3 jaar of langer? Op Minder.nl kun je met behulp van een vergelijkingstool binnen enkele stappen zien welke energieleverancier het beste bij jouw zakelijke verbruik past.

Let op de opzegtermijn van energiecontract

De voorwaarden zijn niet de enige punten waar je op moet letten om de beste deal te kunnen scoren. Je moet ook kijken naar de opzegtermijn en einddatum van je huidige zakelijke energiecontract. Zit je bijvoorbeeld nog ver voor de opzegtermijn dan is het niet verstandig om je huidige energiecontract op te zeggen. In dat geval krijg je namelijk te maken met een opzegboete; een geldbedrag dat je moet betalen voor de resterende energie die je beloofd had af te nemen. Let op dat je ook niet te lang wacht met het opzeggen van je contract. Ben je te laat en ben je de einddatum voorbij dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd tegen hoge tarieven. Deze tarieven zijn vaak veel hoger dan de aanbieding waarvoor je dat energiecontract eerder had afgenomen.

Kijk naar de energiemarkt

Tot slot is het aan te raden om je eens te verdiepen in de huidige energiemarkt, zodat je een beetje weet wanneer hét moment is om energie af te nemen. Als je weet wat je huidige jaarverbruik is en welke voorwaarden je in je energiecontract wilt hebben dan kun je natuurlijk direct gaan vergelijken voor de beste deal. Heb je echter wat meer tijd? Neem dan de tijd om je in te lezen in wat de energiemarkt op het moment doet. Niemand kan de tarieven op de markt voorspellen, maar feit is dat de energietarieven van 2010 tot 2016 zijn gedaald. Sinds enkele jaren zien we een lichte stijging, waardoor het voor veel ondernemers nu juist het moment is om over te stappen voordat de prijzen verder stijgen. Door je te verdiepen in de energiemarkt en meer te lezen over welke factoren bijdragen aan het stijgen van de energieprijs kun je een beetje weten wanneer je moet overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *