Online therapie voor verslavingen

We doen graag allemaal alsof ons leven totally perfect is. Maar vaak is dit helemaa niet zo, en hoeft dit ook niet zo te zijn. Social Media kan een factor zijn in het benadrukken van hoe geweldig en mooi en goed anderen het hebben. Maar vergeet niet dat dit momentopnames zijn. Je collega die een maand in Bali doorbrengt, zet natuurlijk niet op haar instagram dat haar geld op is en ze van haar ouders moet lenen om weer thuis te komen. Maar het geeft jou wel het gevoel dat je achterloopt en misschien minder verdient of een minder leuk leven hebt dan zij. Social Media kan verslavend zijn, en zo zijn er meer dingen die verslavend kunnen zijn waar je eigenlijk vanaf wilt maar wat je erg moeilijk vind. Zo heb je mensen die tóch mee blijven doen vanwege groepsdruk, iedereen doet het toch tegenwoordig? Of je gebruikt een middel om je beter te voelen, wat uiteindelijk niet meer goed werkt waardoor je er steeds meer van nodig hebt. Dit kan gevaarlijk worden. Daarom is het heel handig dat je nu bij Sobriety Online hulp kan krijgen voor het tegengaan van verslavingen.

Bij het woord verslaving denk je wellicht al snel aan drank of drugs. En ja, ook daar zijn behandelingen voor. Maar er zijn meer handelingen of producten die we doen die verslavend kunnen werken. Dat komt door het gevoel dat het ons geeft. Zo is Social Media verslavend omdat we externe bevestiging krijgen van anderen, vrienden en vreemden, en we een beeld kunnen laten zien van onszelf die we graag zouden willen zijn. Als je dit beeld later koste wat het kost in stand wil houden en je zelf daarbij verliest, wordt het problematisch. Ook het constant in contact staan met anderen is verslavend en uitputtend. Altijd ‘aan’ staan is erg vermoeiend voor een mens, toch voelen we dat dat moet.
Maar ook gameverslaving, rookverslaving, een seksverslaving of eetverslaving kun je behandelen. Je hebt gewoon de juiste behandeling ervoor nodig.

En die is er! En nu om het je nog makkelijker te maken, is deze beschikbaar online. Dit betekent dat je therapie kan volgen vanuit je luie stoel, zodat je weinig hoeft te reizen en er altijd een therapeut tot je beschikken staat via videocall. Therapie volgens jouw voorwaarden. Kijk op de site en zie voor jezelf wat ze voor je kunnen betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *