Goede rabatdelen voor de perfecte, sfeervolle gevel

Als je fan bent van houten huizen dan zit je in Nederland in een verkeerd land. Bijna alle huizen in Nederland worden namelijk gebouwd van staal en steen. Dit bouwmateriaal heeft veel voordelen over hout. Maar hout geeft wel veel meer sfeer en karakter aan een huis dan beton. Het hout geeft namelijk een warme sfeer, die de meeste mensen doet denken aan een huisje in de bossen. De meeste lezers van deze blog zullen misschien op het eerste oog niet goed snappen wat een blog als deze op deze website doet. Waarom schrijf ik dan toch deze blog? Omdat ik al heel lang de gevel van ons huis wil bekleden met houten rabatdelen, om meer sfeer te geven aan ons prachtige vrijstaande huis met rieten dak. Deze blog informeert jullie meer over rabatdelen en gevels, en hoe je jouw huis perfect maakt.

Wat zijn rabatdelen?

Rabatdelen zijn houten onderdelen die worden toegepast als gevelbekleding. De onderdelen worden horizontaal bevestigd. Het zijn dus eigenlijk de planken waarmee je een gevel kan bekleden. Een voorbeeld die iedereen kent zijn bijvoorbeeld de scandinavische houten sauna’s. De lagen hout aan de buitenkant heb ik altijd prachtig gevonden. Ze geven een natuurlijk en welkome uitstraling af. Daarnaast is het hout makkelijk bewerkbaar en goed na te behandelen. Ook kun je ze altijd schilderen.

Wat voor soorten rabatdelen zijn er?

De delen zijn natuurlijk verkrijgbaar in allerlei soorten hout. Ook kun je ze in veel verschillende stijlen bestellen. Zo kun je de uitstraling die je wenst exact uitbeelden in de onderdelen. Pontmeyer.nl, waar ik zo nog meer over vertel, is een bekend verkooppunt van de delen. Zij hebben halfhouts rabat, halfhouts dubbel rabat en zweeds rabat in het assortiment. De houtsoorten zijn vuren, western red cedar, meranti, douglas, stellac of thermowood. Als de delen van goede houtsoorten als deze gemaakt zijn, gaan ze gemakkelijk 15-25 jaar mee!

Waar kun je de perfecte rabatdelen kopen?

Zoals ik al eerder zei kun je rabatdelen kopen op Pontmeyer.nl. Ik ben zelf op dit moment met hun in contact over het aanschaffen van de delen. Ik verkies online boven fysiek winkelen, omdat ik zo veel meer keus heb. Daarmee kan ik zeker weten de perfecte sfeer die ik voor ogen heb daadwerkelijk kiezen voor mijn huis! Daarnaast is hun service uitzonderlijk goed, en zijn ze erg behulpzaam en geduldig.

Ik kan niet wachten totdat de delen geleverd zijn en mijn gevel er sfeervol uitziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *