Alles over de perfecte huid

Een “perfecte” huid: wie wil dat nou niet? Natuurlijk is niemand perfect en dat maakt ons als mensen juist zo interessant. Toch is er niets mis mee om graag een vlekkeloze huid te willen hebben. Een stralende huid zonder onzuiverheden, zonder kleurverschillen en met een egale teint. Deze ideale “perfecte” huid is makkelijker te bereiken dan je denkt. In deze blog vertel ik je meer over hoe je met een goede huidverzorging snel resultaat kunt boeken.

Exfoliëren en reinigen

Een stralende huid begint niet bij wat je op de huid aanbrengt, maar juist bij wat je er van af haalt. Een goede en grondige reiniging is een essentiële stap in de verzorging van je huid. Door je gezicht te reinigen verwijder je niet alleen je make-up. Gedurende de dag wordt je blootgesteld aan allerlei vuiligheden. Je gezicht fungeert eigenlijk als een soort vangnet voor alle stoffen, uitlaatdampen en meer van zulke dingen die in elke stad te vinden zijn. Erg belangrijk dus om je gezicht goed en uitgebreid te reinigen aan het einde van een lange dag. Maar de eerste stap van het verzorgingsproces gaat verder dan alleen het schoonmaken van de huid. Het is namelijk ook van groot belang dat je de huid zuivert. Zo worden dode huidcellen verwijderd en worden opstoppingen voorkomen.

Je kunt voor het verwijderen van make-up een lotion of olie gebruiken. Deze producten zijn er voor verschillende soorten make-up, zelfs speciaal voor waterproof. Voor een mildere behandeling is een micellar water een goede optie. Na deze stap kan het gehele gezicht worden gewassen met een milde face wash. Gevolgd door een peeling of gezichtsscrub, om onzuiverheden in de huid te voorkomen. Een erg fijn product hiervoor is de Skin Appeal-peeling van Louis Widmer. De intensiteit van dit dermatologische en parfumvrije product kun je zelf beïnvloeden met de hoeveelheid water die je toevoegt aan de formule. Enkele keren per week aanbrengen op de huid is voldoende om een baby zachte en stralende huid te realiseren!

Hydratatie

Een ander essentieel onderdeel voor een “perfecte” huid is hydratatie. Het dragen van make-up, blootstelling aan de zon en het grondig reinigen van ons gezicht zijn allemaal factoren die kunnen zorgen dat de huid uitdroogt. Wellicht heb je van jezelf al een droge of zeer droge huid. Ook dan is een goede hydratatie een must! Hydrateren kan op verschillende manieren en hierbij geldt: hoe meer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een micellar water in combinatie met een vochtinbrengende crème. Ook een verfrissende tonic is hiervoor ideaal.

Wanneer je deze stappen dagelijks uitvoert, zowel ’s avonds als ’s ochtends, zul je direct de stralende effecten merken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *