Laminaat en pvc vloeren zijn er in alle soorten

Wanneer je je huis opnieuw gaat inrichten, komt vroeg of laat ook de vraag wat je met de vloeren gaat doen. Ga je die opknappen en laten liggen of sloop je de oude vloer eruit en ga je voor splinternieuw? En welke nieuwe vloer kies je dan? Ga je voor laminaat of ga je voor pvc vloeren? En wil je dan dezelfde vloer in je hele huis of toch per kamer of ruimte een andere (kleur) vloer? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Jij bepaalt wat jij wilt en welk budget je eraan wilt besteden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ook dat is aan jou!

Kies de vloer die bij jou past

Of eigenlijk: de vloer die bij jouw situatie past. Als jij graag workouts doet in de huiskamer of veel rijdt met je bureaustoel of trippelstoel, dan is het wel belangrjk dat je een extra stevige vloer kiest. Maar het is helemaal niet gezegd dat je dan automatisch uitkomt bij pvc vloeren. Er is ook heel sterk laminaat te koop en zeker wanneer je goed let op de legrichting kun je daar ook veel plezier van hebben. Wil je perse dezelfde vloer op je hele benedenverdieping, dus ook in de keuken, dan is pvc sowieso een beter idee. Dat kan nu eenmaal beter tegen (spat-) water.

Past de vloer bij je meubels of kies je andersom?

Heb je al meubels gekocht? Dan is het wel fijn als je vloer daar mooi bij past. Je kunt dan zowel met laminaat als met pvc vloeren alle kanten op. Ook andersom is natuurlijk een goede optie. Zeker wanneer je nog niets hebt aan meubels, dan is het misschien handiger om eerst de vloer te kiezen en dan meubels die daarbij passen. Dit met het idee in het achterhoofd dat je meubels gemakkelijker kunt vervangen dan je vloer.

Hou rekening met je (totale) budget

Als je álles aanpakt, van vloeren tot nieuwe meubelen en alles wat er verder bij komt kijken, dan is het wel zaak dat je je budget goed in de gaten houdt. Bepaal in dat geval vooral wat voor jou het belangrijkst is. Is dat de vloer? Zoek dan zo vroeg mogelijk in je verbouwingsplannen alvast een vloer (met plinten én ondervloer) uit. Je weet dan precies welk budget je overhoudt om de rest van je huis mee aan te pakken. De prijzen voor laminaat en pvc vloeren lopen flink uiteen en kunnen hierdoor dus een grote impact zijn op je totale budget.