De ideale olie voor lichaamsverzorging

Veel mensen zullen het wel herkennen, de eeuwige zoektocht naar de ideale olie die geschikt is voor de huid, het haar en de nagels. Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende soorten oliën dat veel mensen door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Arganolie kopen kan dan een hele goede tip zijn. Arganolie wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd, dit komt omdat de olie uit Marokko afkomstig is en veel krachtige stoffen bevat. Door deze krachtige stoffen heeft pure arganolie een hele effectieve werking. Wanneer men arganolie bestelt in de Arganwinkel zijn er geen andere tubes of crèmes meer nodig verder. Arganolie is namelijk een alles-in-één product. Het is namelijk goed voor de huid, het maakt de huid zacht en soepel. Er wordt ook wel gezegd dat deze Marokkaanse olie het geheim is voor het er jonger uitzien door vrouwen in Marokko. 

Goed voor de huid en het haar

Door het gebruik van arganolie kan er worden voorkomen dat er schade aan de huid wordt toegebracht, maar ook de veroudering van de huid wordt voorkomen. Hoe eerder de olie gebruikt gaat worden hoe minder tekenen van veroudering ervaren zullen worden. Het voordeel is dat de pure arganolie geen vettig laagje op de huid achterlaat. Dit kan namelijk vaak een nadeel zijn wanneer men olie op de huid gebruikt, maar arganolie heeft dit niet. Dit komt door de fijne structuur van de olie. Ook wordt de huid direct gevoed, gehydrateerd en helpt de olie de huid te herstellen. Maar arganolie is niet alleen goed voor de huid, voor nog veel meer! Het is namelijk ook heel goed voor het haar. Dit ook dankzij de hydraterende en herstellende eigenschappen. De olie kan het droge en beschadigde haar namelijk weer gezond maken. Ook zorgt de olie ervoor dat het haar sterk en soepel kan worden gehouden. 

Ook goed voor de nagels 

Omdat de essentiële vetzuren van de arganolie de haarwortels voeden, worden de haarwortels sterker. Niet alleen de bovenkant van het haar wordt geholpen, maar ook de onderkant van het haar kan mooier worden. De olie helpt namelijk om gespleten haarpunten te verminderen. Behalve het haar kan de olie ook goed helpen bij de optimale verzorging van de nagels. Door de vetzuren, mineralen en antioxidanten helpt het de broze nagels te beschermen. Dit klinkt dus als de ideale olie wanneer men een oplossing zoekt waarmee de huid, het haar en nagels allemaal verzorgt kunnen worden. Dit zorgt er weer voor dat de badkamer niet vol staat met veel te veel verschillende producten. Kortom: Arganolie is een sterk en veelzijdig product dat ik maar al te graag aan vrienden en familie adviseer.