5 tips om het keto dieet te laten slagen!

Wil jij graag starten met het keto dieet? Naast dat je goed kunt afvallen in gewicht met dit dieet, heeft het ook nog andere gezondheidsvoordelen zoals een beter cholesterol, betere hersenwerking en meer constante energie. Veelbelovend dus en zeker het proberen waard! Het zal niet makkelijk zijn om met het ketogeen dieet te starten, want je lichaam moet wennen aan een geheel ander eetpatroon. Daarom hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet zodat jij een goede start kunt maken met het dieet.

Gebruik een foodtracker

Met het ketogeen dieet haal je maar 5% van je dagelijkse caloriebehoefte uit koolhydraten. De meeste calorieën komen van vetten namelijk zo’n 70 tot 75 procent en 20 tot 25 procent uit eiwitten. Om in ketose te komen is het heel belangrijk om erop te letten dat je niet boven de 5% koolhydraten uitkomt. Gebruik daarom een foodtracker zodat je dit in de gaten kunt houden.

Drink veel water!

Tijdens het dieet zal je veel vocht verliezen. Bij deze nieuwe levensstijl houdt het lichaam ook iets minder vocht vast doordat er geen glycogeen aanwezig is in de spieren. Wanneer je dit vocht verliest dan scheidt het lichaam ook mineralen af. Dit kan gebeuren door zweet, maar ook tijdens het urineren. Drink daarom genoeg water om de tekorten aan te vullen. Maar kies ook voor voeding waar mineralen in zitten, Kijk dan op de voedingsetiketten naar kalium, sodium, magnesium en calcium.  Ook kun je kiezen om een extra supplement te nemen met mineralen als het je niet lukt om het uit voeding te halen.

Wees niet bang om veel vetten te eten

Normaal gesproken zouden vetten de duivel zijn tijdens het diëten, maar nu komt ineens het grootste deel van je calorieën uit vet. Doe dit ook vooral, want het is de enige manier hoe het gaat werken. Een belangrijk voordeel is dat je een lang verzadigd gevoel hebt wanneer je veel vetten eet. Je zult merken dat je makkelijk de dag doorkomt zonder continu te hunkeren naar eten. Misschien heb je ook weleens gehoord dat het keto dieet slecht zou zijn voor je cholesterol, maar recente studies tonen aan dat tijdens een dergelijk dieet het LDL en HDL cholesterol juist verbeterde.

Kies voor onbewerkte producten

Als je gezond wilt diëten is het belangrijk dat je juist kiest voor zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Hier zitten veel meer vitamines en mineralen in dan voedsel wat uit de fabrieken komt. Zo weet je dus ook zeker dat je geen rommel binnenkrijgt

Eet genoeg groenten

Zoals je inmiddels weet eet je veel vetten tijdens het keto dieet, maar dat betekent niet dat je groente totaal moet skippen. Groenten zijn juist heel belangrijk, omdat je er veel vitamines uit haalt. Eet daarom minimaal 250 gram groente per dag.

Wij wensen je veel succes tijdens het dieet! Wil je graag nog meer tips en andere informatieve artikelken lezen over het ketogeen dieet? Kijk dan eens op www.weightwatchers.com/nl/.