Alles wat je moet weten over het gebruiken van noppenfolie

Het product noppenfolie is een product dat al voor een lange tijd op verschillende plekken wordt gebruikt. De folie dient voor het beschermen van pakketten die moeten worden vervoerd. Hierbij kun je denken aan een cadeautje dat makkelijk breekbaar is, maar ook aan vrachtschepen die oceanen over moeten. Je kunt het product overal op de wereld tegenkomen en deze populariteit is niet voor niks. Wat je allemaal kunt met het product en wat je erover moet weten, daar kun je in dit artikel meer over vinden.

 

Wat is noppenfolie nou precies?

Noppenfolie is een vorm van folie waar luchtbubbels in zitten. Je kunt noppenfolie kopen in een hoop verschillende winkels en het ook online bestellen. De noppenfolie is er om ervoor te zorgen dat producten niet beschadigen. Je kunt noppenfolie, of ook wel bubbeltjesplastic genoemd, gebruiken doordat de luchtbubbels eigenlijk werken als een soort kussens. Ondanks dat de kussens erg klein zijn en je ze met je vinger kapot kunt maken, werken ze door de grote hoeveelheid aan kussens erg efficiënt. De producten die normaal breekbaar zijn kunnen grotere klappen aan dan normaal. Hierdoor is de kans dat jouw pakket ergens veilig aankomt een stuk groter.

 

Moet de noppenfolie aan de binnenkant of buitenkant?

Wanneer je van plan bent om noppenfolie om het pakket aan te brengen, is het wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Zo zal de folie een stuk minder goed werken als de bubbeltjes naar de buitenkant zitten. De luchtkussens moeten er namelijk voor zorgen dat de klap van het pakket wordt opgevangen. Dit is een stuk beter mogelijk wanneer de kussens aan de binnenkant zitten. Ook is het zo dat de folie een stuk beter op dezelfde plek blijft zitten wanneer de kussens aan de binnenkant worden geplaatst. Zeker wanneer je een pakket met een bijzondere vorm hebt, is dit erg belangrijk. Je zult namelijk een stuk minder profijt hebben van de folie wanneer het niet goed om het pakket zit.

 

Geef de producten een label

Na het inpakken van je pakket met bubbeltjesplastic, is het handig om ook tape om het pakket te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat alles goed op zijn plek blijft en niet verplaatst tijdens de reis die het pakketje maakt. Wel is het in dit geval handig om je pakket te labelen. Wanneer je dit niet doet, kan het namelijk lastig worden om de verschillende pakketten te onderscheiden.