Welke natuurlijke voedingssupplementen van BASE247®maken deel uit van een goede pre-workout?

Pre-workout is een manier om je energie te verhogen en je prestaties tijdens de training te optimaliseren. Dat bekom je vooral door het toevoegen van voedingssupplementen in poedervorm vermengd met water. Voor het beste resultaat bevatten pre-workout supplementen een combinatie van meerdere ingrediënten vooral cafeïne, vitamines, creatine en andere ingrediënten om zowel je energie als je kracht te stimuleren. Een pre-workout is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen en bestaat zowel in tabletten als in poeder. Pre workout poeder kopen doe je makkelijk online.

Voordelen pre-workout supplementen

Het belangrijkste voordeel van pre-workout supplement is dus zowel het verhogen van je prestaties tijdens anaerobe oefeningen zoals het werken met gewichten en van je uithoudingsvermogen met cardio training zoals wandelen, joggen, lopen en fietsen. De juiste voedingssupplementen voor je pre-workout geven je energie een boost waardoor vermoeidheid wordt uitgesteld. De bestanddelen van een pre-workout kunnen verschillen, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel, namelijk je prestaties op training verbeteren Wanneer je regelmatig traint in de sportschool en je best wat extra energie kunt gebruiken om je trainingen naar een hoger niveau te tillen, kan een pre-workout je daar zeker bij helpen. Een goede pre-workout met de juiste voedingssupplementen vergroten je spiermassa en verlagen je vetpercentage. Een fatburner shake helpt je hier zeker bij.

Cafeïne als supplement in je pre-workout

Deze positieve resultaten heb je vooral te danken aan pure cafeïne. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door cafeïne. Dit betreft een natuurlijke stof die je kan helpen meer opgeslagen vet te verbranden. Cafeïne stimuleert namelijk je metabolisme en die is nauw verbonden om onze vetverbranding. Meer vet verbranden doe je alleen door je energieverbruik te verhogen en je dagelijkse hoeveelheid calorieën terug te schroeven. Cafeïne heeft ook een stimulerende werking en vermindert je eetlust en wordt naast pre-workouts ook gebruikt in allerlei sport- en energiedrankjes.

Dit vind je ook in een goede pre-workout: Creatine

Naast cafeïne zijn nog meer voedingssupplementen geschikt voor een goede pre-workout. Dat is zeker het geval voor creatine. Het is een lichaamseigen stof, die gevormd wordt door een combinatie van drie aminozuren, namelijk arginine, glycine en methionine. Creatine maken we zelf aan in onze lever. Het gaat gemiddeld om één gram creatine per dag. We vinden niet veel voeding met creatine. Om onze voorraad aan creatine regelmatig aan te vullen en op peil te houden zijn we daarvoor dus aangewezen op voedingssupplementen. Vooral sporters doen hun voordeel met een extra hoeveelheid creatine van drie gram per dag.

Andere voedingssupplementen in een goede pre- workout

Iedere pre- workout is anders samengesteld maar bevat vaak ook:

  • Beta Alanine: verhoogt je uithoudingsvermogen en zorgt voor meer kracht
  • L-Tyrosine: dit aminozuur stimuleert de aanmaak van dopamine of het gelukshormoon en adrenaline (stresshormoon). L-tyrosine werkt in heel wat gevallen als een natuurlijke vetverbrander.
  • L-Citruline en L-Arganine: eerstgenoemde is een lichaamseigen stof en maakt deel uit van de aminozuren. Het vermindert vermoeidheid en helpt bij stijve en pijnlijke spieren. Daarnaast verhoogt het je stofmonoxydeniveau wat leidt tot een betere bloedcirculatie en hartfunctie. L-Citruline en L-Arganine vullen elkaar uitstekend aan. Naast alle voordelen van L-citruline verhoogt deze stof ook je natuurlijke weerstand en je uithoudingsvermogen.

Maar let op: Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.