Waar komt parmezaanse kaas vandaan?

Parmezaanse kaas is in Nederland erg geliefd. Het wordt gebruikt voor bij de spaghetti, maar ook voor andere gerechten. Het heeft een unieke smaak en is aan de dure kant. Waar komt de kaas vandaan en wat maakt hem zo lekker? In dit artikel geven we antwoord op die vragen!

 

De geschiedenis van de Parmezaanse kaas

De Parmezaanse kaas heeft een erg rijke geschiedenis. De kaas wordt al sinds de middeleeuwen gegeten in Noord-Italië. Naast dat het verhalen zijn die van generatie tot generatie zijn overgebracht, is er ook bewijs gevonden dat de kaas toen der tijd al werd gemaakt in de Emilia-Romagna regio. De kaas was al erg snel populair in Italië. Hierna is de liefde voor deze kaas snel overgeslagen naar de aangrenzende landen. Zo duurde het bijvoorbeeld niet lang voordat ze de kaas ook in Frankrijk aten. Tegenwoordig wordt de kaassoort in bijna elk land wel gegeten. 

 

De smaak van de Parmezaanse kaas

Als je nog nooit Parmezaanse kaas hebt gegeten dan is het zeker aan te raden om het eens uit te proberen. De kaassoort wordt omschreven als tussen zoet en noot-achtig in. Daarnaast kun je de zout ook erg goed proeven in deze kaassoort. De exacte smaak hangt af van het seizoen waarin je de kaas koopt. De kaas wordt namelijk het hele jaar geproduceerd en dat heeft invloed op de smaak. Ook is de kleur van de kaas niet altijd hetzelfde. De kaas kan zowel wit als gelig zijn. 

 

Waar kun je goede Parmezaanse kaas kopen?

Parmezaanse kaas kun je op diverse plekken kopen. Zo kun je Parmezaanse kaas in de supermarkt kopen, maar is het nog lekkerder om dit bij een specialist te halen. Parmezaanse kaas kopen kun je ook doen bij een hierin gespecialiseerde webshop. De kaas bij zo’n webshop is meestal van een hogere kwaliteit. Daarnaast verkopen ze Parmezaanse kaas vaak ook bij een kaasboer. Probeer beide manieren eens uit en kom erachter waar je de lekkerste Parmezaanse kaas kunt kopen.

 

Wat zijn de voordelen van kaas bestellen

Kaas bestellen is de afgelopen tijd flink in populariteit gegroeid. Dit heeft mede te maken met de hoge kwaliteit van de kazen die verkocht worden in een webshop. De kaas komt vaak rechtstreeks van de kaasboer en dat proef je. Een ander groot voordeel van kaas bestellen is dat je zelf de deur niet uit hoeft. Binnen enkele minuten heb je de kaas besteld en meestal heb je het de volgende dag al bij je in huis.