Visum aanvraag voor Thailand

Als je op vakantie gaat naar het buitenland moet je kijken of je niet een visum nodig hebt. Vaak heb je pas een visum nodig als je langer in het land verblijft dan 30 dagen. Dit geldt niet alleen voor vakanties maar ook voor zakelijke reizen wanneer je langer dan 30 dagen in het land verblijft. Voorbeelden van landen waar je een visum voor nodig hebt zijn Thailand en China. Vaak heb je ook een een toeristenvisum nodig voor vakanties korter dan 30 dagen. Misschien vraag je je nu af, waar kun je een visum China aanvragen. Dit kun je online doen bij bijvoorbeeld Visum-Legalisatie. Visums moeten namelijk altijd worden aangevraagd bij het Consulaat-Generaal of de ambassade van het land. Als je dit online laat doen moet je dus je gegevens opsturen naar hen en zorgen zij ervoor dat de visumaanvraag volledig foutloos wordt aangevraagd. Dan kun je met een gerust hart en zonder stress op vakantie.

Waar zitten de aanvraag locaties?

Als je opzoek bent voor visum aanvraag Thailand moet je zijn bij de ambassade van Thailand in Den Haag. Voorheen kon je ook terecht bij het Consulaat-Generaal van Thailand maar dit is sinds 28 mei 2021 niet meer mogelijk. Om er voor te zorgen dat zit foutloos gebeurt en zonder enige problemen kun je dit dus laten doen. Je moet dan eerst online een visum aanvragen bij bijvoorbeeld het eerder genoemde voorbeeld Visum-Legalisatie. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een e-mail met daarin de informatie over welke gegevens je moet opsturen naar hen. Dit zijn bijvoorbeeld je paspoort en andere belangrijke informatie. Als dit is gebeurt kun je het visum ophalen of aangetekend laten versturen zodat deze bij jouw thuis wordt bezorgd. Hetzelfde geldt voor visum China aanvragen. Dit kun je ook doen online en je moet dan dezelfde stappen volgen. Het Consulaat-Generaal van China bevindt zich ook in Den Haag.

Verschillende soorten visums

Je kunt voor iedere reis een andere reden hebben om naar dat land te gaan. Voor iedere type reis moet je dus ook een ander visum aanvragen. Ga je bijvoorbeeld naar China op vakantie dan moet je een toeristen visum China aanvragen, maar ga je naar Thailand voor een medische behandeling dan moet je hier een speciaal visum aanvragen genaamd een non-immigrant visum type O. Daarom moet je goed kijken welk visum je nodig hebt voor de reis die je maakt. Als je op vakantie gaat kun je ook nog bij landing een visum aanvragen, het nadeel is dan echter wel dat er lange rijen kunnen zijn en dus lang moet wachten. Het is daarom dus slim om voor vertrek een visum aan te vragen, of om dit te laten doen, zodat je snel kunt genieten van je vakantie.