Tips voor een actieve vakantie op Bonaire

De afgelopen maanden waren natuurlijk voor ons allemaal ontzettend moeilijk – zeker voor actieve buitenmensen. Heel veel sportfaciliteiten zoals klimhallen, sportscholen en natuurlijk ook teamsporten gingen een tijd niet door. We probeerden met z’n allen veel thuis te sporten, maar dit was niet altijd even leuk.

Gelukkig gelden er momenteel versoepelingen. Zo gaan onder andere de sportscholen vanaf juli weer open. Daarnaast zijn er ook versoepelingen qua reizen. Dit betekent dat we deze zomer alsnog op vakantie kunnen. Uiteraard kunnen we nog niet overal heen vliegen, want veel landen zijn nog steeds op slot. Je moet dus kiezen.

Wil je bijvoorbeeld een verre reis maken buiten Europa? Een van de mooiste vakantiebestemmingen waar we vanaf 1 juli wel weer heen kunnen is Bonaire! In dit artikel bespreken we speciaal voor alle actieve buitenmensen de leukste activiteiten op Bonaire die kunt doen als je op vakantie bent.

Wat is Bonaire?

Misschien ben je niet zo bekend met Bonaire. Geen probleem! We vertellen je uiteraard eerst wat meer over dit tropische eiland. Bonaire hoort bij de welbekende ABC-eilanden, namelijk Aruba, Bonaire en Curaçao. Officieel hoort Bonaire dan ook nog steeds onder het Koninkrijk der Nederlanden. Sinds 2010 zijn ze wel afzonderlijk verder gegaan wat betreft staatsvorming. Verder is Bonaire is wat minder bevolkt en rustiger in verhouding tot Aruba en Curaçao. Zo telt Bonaire zo’n 19.000 inwoners.

Tropische zonvakantie

Bonaire is een prachtig tropisch eiland. Hierdoor staat een vakantie op Bonaire dan ook doorgaans gelijk aan een zonvakantie. Er zijn uiteraard verschillende accommodaties. Zo is een appartement Bonaire huren een goede en luxe mogelijkheid voor gezinnen. Deze appartementen liggen vaak zeer dichtbij het strand. Hierdoor kun je heerlijk een duik nemen in de zee zodra je wakker wordt of ga lekker loungen op het strand. Naast werken aan je kleurtje, heeft Bonaire ook genoeg te bieden voor een actieve vakantie.

Prachtige onderwaterwereld

Bonaire behoort tot één van de mooiste duikplekken op de wereld. Daarom wordt het in de volksmond ook wel “het Duikersparadijs” genoemd. Op Bonaire kun je ten eerste kantduiken. Vanaf de waterkant loop je met andere woorden zo het ondiepe water in. Vervolgens zie je de mooiste koraalriffen. Dit schitterende beeld maakt Bonaire ook voor de beginnende duiker zeer interessant als vakantiebestemming.

Naast koraalriffen kom je onderwater ook tropische vissen, zeepaardjes en schildpadden tegen. Dat wil je  toch zien met je eigen ogen? Daarnaast kun je ervoor kiezen een deep dive te maken. Zo is het mogelijk om een deep dive te maken van 30 meter zonder boot.

Wil je graag duiken met een boot? Dit wordt doorgaans alleen op Klein Bonaire gedaan. Dit is een klein, onbewoond eiland voor de kust van Bonaire. Wanneer je daar het diepere water in wilt gaan, dan heb je dus een boot nodig. Voor deze deep dive moet je dan wel een ervaren duiker zijn.

Kanoën door mangroven

Uiteraard hoef je niet te duiken op Bonaire. Er zijn ook andere activiteiten die je kunt ondernemen, bijvoorbeeld kanoën. De plek Lac Cai ligt in het oosten van Bonaire. Daar kun je mangroven vinden die al meer dan 850 jaar oud zijn. Het is erg leuk om tijdens je vakantie op Bonaire een kajak te huren en deze mangroven te gaan verkennen. Je krijgt overigens een gids erbij als je de kano huurt.

Niet alleen zal je tijdens het kanoën prachtige vissen zien zwemmen terwijl de zonnestralen door de bomen op het water schitteren. Het is zelfs mogelijk om in deze mangroven te gaan snorkelen. Eenmaal terug bij de kust kun je met een beetje geluk schildpadden bewonderen. Let op: als je schildpadden tegenkomt, dan mag je ze niet aanraken. De schildpadden op Bonaire zijn namelijk een beschermde diersoort.

Windsurfparadijs

De laatste activiteit op Bonaire die we willen toelichten is windsurfen. Windsurfen is momenteel een populaire watersport, aangezien er in Nederland genoeg wind staat om deze sport te beoefenen. Ben jij ook fanatiek windsurfer? Dan moet je een keer windsurfen op een tropisch eiland. Laat Bonaire daar nou precies perfect voor zijn!

Bonaire heeft namelijk altijd een aanlandige wind. Hierdoor heb je geen last van iets waar veel windsurfers bang voor zijn, namelijk afdrijven naar zee. Daarnaast is Bonaire zonovergoten en warm. Dat zorgt ervoor dat je niet koud en verkleumd het water uit komt.