Er is niks zo fijn als thuiskomen uit de kou

De wintertijd, natuurlijk heeft die ook zijn charme. Lekker bij de kachel of open haard zitten, met een grote beker warme chocolademelk met slagroom. Lekker weer je dikke truien en je mooie winterjas aan en natuurlijk fijne wandelingen maken. Want de natuur is nu zo mooi! Het voordeel van de gevallen blaadjes is dat je veel verder kunt kijken in het bos. Wie weet wat voor dieren je allemaal weet te spotten? Maar de kans is ook vrij groot dat je een stortbui op je hoofd krijgt tijdens je fijne wandelingetje. En hoe fijn is het dan om thuis direct onder de stortdouche te kunnen gaan staan? Van de koude bui naar de warme bui. Heerlijk!
Stortdouche

Sowieso is het thuis fijn als het buiten koud is

Tenminste, als je verwarming doet wat deze zou moeten doen. Want je zal het nét zien… Maar ook daar is gelukkig een oplossing voor. Je kunt een CV ketel huren of leasen. Zo weet je zeker dat je niet in één keer al je spaargeld (onverwacht) aan een centrale verwarming hoeft uit te geven. Je hebt dan de tijd om, in de warmte, uit te zoeken of het misschien toch tijd wordt voor een grote verbouwing met zonnepanelen en een warmtepomp. Maar dat is dan van later zorg.

Lekker shoppen voor de winter

Daar hoef je eigenlijk de deur niet meer voor uit. Trek gewoon je warmste pyjama aan en kruip achter je laptop. Pinpas bij de hand en bestellen maar. Aan de andere kant kun je er juist voor kiezen om een dagje de stad in te gaan. Met je moeder of een vriend(in). Je komt in de winkel toch weer net op andere ideeën dan thuis. En zo kom je aan het eind van je dagje shoppen thuis in een fijn warm huis. Het moment om je nieuw-geshopte pantoffels aan te trekken. Want winkelen is leuk, je krijgt er alleen van die koude tenen van!

De gezelligste momenten zijn als iedereen weer thuis is

Wanneer je aan het eind van een lange werk/schooldag weer met je hele gezin om tafel zit, dan kun je de warmte voelen. Gezellig met z’n allen aan de échte winterkost. Stamppot boerenkool met vette jus en worst of erwtensoep met roggebrood en katenspek. Het hoort allemaal toch bij deze tijd van het jaar. Als je dan alle blosjes ziet op alle wangen, dan weet je weer waarom je leven totally perfect is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *