Rookbeveiliging voor een winkelpand

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om een winkel, kantoor of een ander soort pand te beveiligen. Waar het voorheen voldoende was om alles met een sleutel af te sluiten, is het tegenwoordig van belang dat je naast het hang- en sluitwerk, ook beschikt over extra beveiliging in en rondom het pand. Zo kun je kiezen voor camerabeveiliging, maar is rookbeveiliging met mistgeneratoren tegenwoordig ook erg populair. In dit blog vertellen we je meer over deze verschillende vormen van beveiligde, waardoor we inbraak voorkomen en de panden op een veilige manier beveiligd zijn!

Maak gebruik van camerabeveiliging

De meeste panden maken gebruik van camerabeveiliging. Met camerabeveiliging zorg je ervoor dat je alles wat er gebeurt in en rondom het pand kunt vastleggen op camera. Met verborgen camera’s, infrarood camera's en dome camera’s zul je de daders altijd in de gaten houden en leg je manier van handelen te allen tijde vast. Je beschikt over de juiste informatie en bewijzen voor een aangifte, maar kan het helaas toch voorkomen dat inbrekers zich niets aantrekken van de camerabeveiliging. Vermomd met onopvallende kleding breken zij een deur of raam open, waarna ze op zoek gaan naar buit en zo snel mogelijk zullen verdwijnen. Nu heb je de daders wel op camera vastgelegd, maar zul je alsnog met veel sdhc ade zitten en is het nog maar de vraag of de daders wel gepakt gaan worden.

Rookbeveiliging voor in je pand

Nu is het natuurlijk zo dat de meeste panden beschikken over camerabeveiliging en een alarmsysteem, maar kun je alsnog weinig doen wanneer de inbrekers wel hun slag weten te slaan. Om ook binnen in het pand de inbrekers geen kans te geven, kun je gebruik maken van rookbeveiliging. De rookbeveiliging werkt op een sensor, welke af zal gaan wanneer inbrekers hier langs lopen. De mistgeneratoren weten in mum van tijd enorm veel mist te genereren, waardoor er niets meer te zien is in de ruimte en de inbrekers in paniek raken. Door het eerdere alarmsysteem zijn de autoriteiten al onderweg, waardoor de inbrekers direct in de kraag gevat kunnen worden, zij mee zullen gaan naar het politiebureau en de schade direct op hen verhaald kan worden.

Een juiste combinatie van verschillende soorten beveiliging zorgt ervoor dat de daders te allen tijde op camera zullen staan, worden zij afgeschrikt door het alarmsysteem, maar zullen zij ook verder geen kans krijgen wanneer ze binnen zijn door de mistgeneratoren in de rookbeveiliging!