Rondreis door tropisch Costa Rica

Costa Rica wat uit het Spaans vertaald Rijke Kust betekent doet zijn naam zeker eer aan als je naar de flora en fauna kijkt die dit Latijns Amerikaanse land te bieden heeft. Voor een natuurliefhebber is een rondreis Costa Rica zeker een aanrader als je graag door de jungles van Costa Rica wilt struinen en de mooiste vogels, vlinder en andere wilde dieren wilt zien.

De vele nationale parken zijn erg aantrekkelijk en allemaal een bezoek waard. De reis zal beginnen vanaf de hoofdstad, San Jose. Dit is de grootste internationale luchthaven van het land en vanaf Nederland zal je hierop aankomen na een overstap in Panama Stad of de Verenigde Staten. Hou er wel rekening mee dat je een ESTA dient aan te vragen als je kiest voor een overstap in de Verenigde Staten. In San Jose kan je rustig bijkomen van je vliegreis en door de stad slenteren om een paar bezienswaardigheden te bezoeken zoals de kathedraal van San Jose en de Teatro Nacional. Er zijn ook een aantal stadsparken waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Tevens is Costa Rica een erg veilige bestemming vergeleken met sommige andere landen in Latijns Amerika. Dit maakt het des te meer ideaal voor een rondreis, zowel voor groepen of soloreizigers.

Tortuguero is een prachtige volgende bestemming. In dit nationale park vind je een grote variatie aan vogels en je zult er apen en kaaimannen treffen. Met een gids kan je hier de beste spots bezoeken en vaar je met een kano langs de oevers op zoek naar dieren. De gidsen hier zijn ervaren en zullen daarom snel al een aap in de boom zien hangen. In La Fortuna kun je de Arenal vulkaan bezichtigen, iets wat voor prachtige fotomomenten zal zorgen. Je kan hier ook over het Arenal meer varen met een boot en genieten van de stilte midden op het meer.

De volgende mogelijke bestemming is Monteverde. Hier kan je genieten van het Monteverde park. De vertaling zegt het al. Groen Berg. Hier vindt je grote bomen die vol zitten met de mooiste planten je hier alleen in de tuincentrum tegen zult komen. Varens, bromelia’s, anthuriums, mossen en orchideeën zijn hier in overvloed. Tot slot kan in je Rincon voor de terugvlucht naar San Jose een paar wonderschone watervallen bezoeken. Namelijk de bijzondere Hidden Waterval en de Blue Lake waterval. Hou er rekening mee dat je goede schoenen aandoet want het is een aardige trip die je te voet aflegt. Je zal wel genoeg te zien hebben met alle apen en reptielen die je onderweg tegen kunt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *