Een kantine zonder koffie is geen kantine

Koffie is toch wel een van de basisartikelen in het leven. Je hebt het gewoon nodig om goed te kunnen functioneren. En daarom is het dus belangrijk dat er in de kantine op je werk goede koffie verkrijgbaar is. Dat hoeft heus niet altijd gratis, daar heeft ieder bedrijf zijn eigen regels voor. Maar het blijft belangrijk dat het om lekkere koffie gaat en niet om een bakkie slootwater. Daar wordt namelijk niemand gelukkig van. Als werkgever is het dus belangrijk om goede, professionele koffiemachines aan te schaffen. Je wilt je personeel wel tevreden houden, toch? En zelf drink je ook liever een goede koffie dan een oploszakje.
Professionele koffiemachines

Maar waar schaf je professionele koffiemachines aan?

Het verschil tussen een gewoon koffiezetapparaat en een professioneel exemplaar is dat het professionele exemplaar meer koffie kan maken in een kortere tijd. Daarbij is het natuurlijk ook van belang dat deze automaat goed schoon te maken is en dat ook het bijvullen van de bonen en het water door iedereen op de werkvloer gedaan kan worden. Zo’n apparaat schaf je niet even aan in de winkel om de hoek. Je moet je er goed in verdiepen. Het aanvragen van offertes voor professionele koffiemachines is dus een pre. Zo weet je zeker dat je het beste regelt voor je werknemers en voor jezelf.

Moet je zo’n ding altijd kopen?

Welnee. Je kunt ‘m ook huren of zelfs leasen. Dat is zelfs aan te raden, want als het apparaat dan op een gegeven moment de geest geeft, heb je met één telefoontje een vervangend apparaat geregeld. Ook het periodieke onderhoud heb je dan simpel en snel geregeld. Zo zitten jij en je medewerkers nooit zonder een goede bak koffie te vergaderen. Ook de bonen, de koffie en de melk kan je dan via het leasebedrijf regelen. Je weet dan zeker dat je de perfecte kop koffie kunt zetten, ook voor je klanten.

Want er zijn nogal wat koffiesmaken

Dat hangt natuurlijk af van de bonen die je in het apparaat doet. Maar ook de hoeveelheid melk speelt daarbij een rol. Kies je voor een simpel apparaat voor alleen koffie? Of ga je voor een apparaat dat alles kan. Van espresso tot latte macchiato en alles wat daar tussen zit? Het is dan slim om een enquête te houden onder je medewerkers. Als niemand bijzondere koffie wil drinken, dan hoef je ook niet zo’n uitgebreid apparaat te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *