Lease.auto is er ook voor financial lease

Bij lease.auto vind je verschillende leasevormen voor het leasen van een personenauto of bedrijfswagen. Welke leasevorm voor jou geschikt is, is van een aantal factoren afhankelijk. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of je de auto zakelijk of privé gaat rijden, of je eigenaar van de auto wilt worden of liever over een aantal jaren weer een andere nieuwe auto wilt gaan rijden. En wat als je helemaal niet perse wilt gaan leasen maar liever gaat voor een financieringsregeling? Dit kan allemaal via lease.auto.

De verschillende opties onder de loep genomen: financial lease

Financial lease is bij het grote publiek meer bekend onder de oude term: huurkoop. Je wordt met financial lease direct eigenaar van de auto. Je betaalt de lease maandelijks en aan het einde van de looptijd van het leasecontract is de auto afbetaald. Deze leasevorm wordt vooral zakelijk veel gebruikt. Je bent dus direct eigenaar van de auto en dus zul je naast de maandelijkse betalingen ook de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud en het vervangend vervoer bij schade moeten regelen. Een van de grote voordelen is wel dat je de auto direct kunt meenemen in de BTW opgave.

De verschillende opties onder de loep genomen: operational lease

Dit is de meest bekende leasevorm. Met operational lease rij je een auto die niet van jou is, maar waar je maandelijks een vast bedrag voor betaalt. Een bedrag inclusief alles: de auto, de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud en eventuele reparaties. Je weet dus iedere maand precies waar je aan toe bent en kunt dit bedrag al ver van tevoren apart zetten. Het enige dat je bij operational lease nog zelf betaalt is de brandstof. Operational lease is overzichtelijk en geschikt voor zowel bedrijven als particulieren.

De verschillende opties onder de loep genomen: private lease

Er kunnen veel verschillende redenen zijn om een private lease-overeenkomst af te sluiten. Zo kan het bijvoorbeeld uit pure noodzaak zijn. Je auto is niet door de keuring gekomen en mag de weg niet meer op en je hebt niet voldoende geld op de bank staan voor een nieuwe auto. Maar ook kan het een overweging uit luxe zijn: je hebt zin in een nieuwe auto, maar niet het complete bedrag op de bank. Je hebt dan verschillende opties: je kunt een financieringsregeling aanvragen waarbij je geld leent om de nieuwe auto te gaan rijden, maar je kunt ook kiezen voor private lease. Het voordeel van private lease is dat je voor een vast bedrag per maand een goede, nieuwe auto rijdt. Dat is wel zo overzichtelijk!