Hoe kies je de juiste zonneschermen voor jouw woning?

Stoor je je ontzettend aan de binnenvallende zon in jouw huis? Wil je graag overdag op je terras zitten maar heb je geen schaduw in je tuin? Dan zijn zonneschermen natuurlijk de perfecte manier om het storende zonlicht tegen te houden. Deze worden bevestigd aan de gevel van de woning, en je kunt ze soms met de hand, maar tegenwoordig vaak elektrisch bedienen. De zonneschermen van tegenwoordig zijn vele malen stijlvoller dan die van jaren terug. Ze zijn verkrijgbaar in vele mooie kleuren, en hebben een licht, aluminium raamwerk dat er fraai uitziet. Het is dus al lang geen ouderwetse oplossing meer tegen storend zonlicht, en daardoor zie je zonneschermen zelfs bij de meest luxe en dure woningen.

De vele voordelen van zonneschermen

In de eerste plaats zorgen zonneschermen er natuurlijk voor dat je schaduw creëert op elk moment van de dag. Als je een tuin op het zuiden hebt is dat natuurlijk zeer welkom. Het feit dat je daar de controle over hebt maakt dat je de tuin op een zeer veelzijdige manier kunt gebruiken. Je kunt op de warme avonduurtjes eindeloos barbecueën, net zolang tot de zon onder is. Je kunt op het heetst van de dag een boek lezen op je terras, en dat zonder met je ogen te hoeven knijpen, en bovendien de kinderen buiten laten spelen zonder bang te zijn dat ze verbranden. Kinderen hebben een zeer gevoelige, dunne huid, en mogen niet te lang in de zon. Buiten spelen is echter het leukste wat er is in de zomer, en met een goed zonnescherm kun je ze met een gerust hart buiten laten.

Handmatig of elektrisch zonnescherm?

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je zonneschermen aanschaffen? Dan moet je allereerst beslissen of je ze handmatig of elektrisch wilt kunnen openen en sluiten. Uiteraard is de eerste optie vele malen goedkoper. Als het een relatief klein zonnescherm betreft kun je deze prima met de hand openen en sluiten. Hoe groter hij echter wordt, hoe lastiger dat is en hoe meer kracht het kost. Daarom raden veel fabrikanten aan om zonneschermen van breder dan 3 meter elektrisch te openen en sluiten. Dit is weliswaar duurder, maar het is wel erg prettig om gewoon op een knop te drukken om hem te openen of sluiten. Zelfs je kinderen kunnen het doen! Denk dus goed na of dit de investering waard is, want zonneschermen koop je natuurlijk maar één keer!