De voordelen van een onderwijs assessment

Het vinden van geschikte werknemers is voor iedere sector lastig, maar dat geldt dubbel en dwars voor de onderwijs sector. Veel onderwijs instanties vinden het daarom lastig om de geschikte kandidaat voor een baan te vinden. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om de ingewikkelde sollicitatieprocedure uit handen geven. Door het uitvoeren van een onderwijs assessment kom jij alles te weten over de potentiële werknemers en hun kwaliteiten, vaardigheden en valkuilen. Met deze kennis op zak, kun je vervolgens de beste persoon aannemen voor de baan. In dit artikel lees je precies wat een onderwijs assessment inhoudt, en waarom zoveel onderwijs instanties ervoor kiezen om hun sollicitatieprocedure uit handen te geven.

Je ontvangt een uitgebreid rapport

Tijdens een assessment worden de kandidaten getest op hun vaardigheden en hun capaciteiten. De inhoud van deze testen is volledig afhankelijk van de functie en de specifieke vraagstelling. Zo zijn de testen voor leraren bijvoorbeeld anders dan de testen voor een teamleider of bestuurder binnen het onderwijs. Aan het eind van dit uitgebreide onderzoek ontvangt de werkgever een uitgebreid rapport met daarin alle bevindingen van het onderzoek. Hierbij kun je denken aan de motivatie van de kandidaat, maar ook aan de capaciteiten, de vaardigheden en de mogelijkheden tot verdere ontwikkeling binnen het bedrijf. Dit uitgebreide rapport kun jij vervolgens rustig doorlezen en inspecteren, voordat je een kandidaat aanneemt.

Geschikt voor iedere functie binnen het onderwijs

Zoals hierboven al even kort staat beschreven, zijn deze onderwijs assessments geschikt voor iedere functie binnen het onderwijs. Het maakt dus niet uit of de vacature gericht is op leraren, bestuurders, teamleiders, schoolleiders of directeuren. Daarnaast zijn de onderwijs assessments ook aan te passen op de doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan basisschool, middelbare school of hogere opleidingen. Staat er een vacature open voor een hogere functie, en wil één van je huidige werknemers deze functie graag vervullen? Ook hiervoor kun je een assessment onderzoek laten uitvoeren. Een ontwikkelassessment is speciaal gericht op het doorstromen van je huidige werknemers. Dit onderzoek zal inzicht geven in de ontwikkelingsmogelijkheden én de motivatie van de werknemer.

Assessments schelen veel tijd

Laten we eerlijk zijn: een sollicitatieprocedure vergt veel tijd en aandacht. Je moet de sollicitatiebrieven lezen, sollicitatiegesprekken voeren en vervolgens een juiste keuze maken. Assessments worden uitgevoerd door een professioneel bedrijf en jij, als werkgever, hoeft niet bij deze gesprekken aanwezig te zijn. Dat zorgt ervoor dat jij je tijd aan andere belangrijke zaken kunt besteden. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het doorlezen van de rapportages en het kiezen van de juiste kandidaat voor jouw onderwijs instelling.