Een ongeluk uit een klein hoekje is zo voorkomen

Het vakantieseizoen komt eraan. Nu hebben de meeste mensen hun reisje al geboekt en voor sommigen is ook het aftellen al daadwerkelijk begonnen. Een vriendin van mij stapt bijvoorbeeld komende woensdag op het vliegtuig richting het zonnige Italiƫ. Hierdoor moest ik ineens denken aan het verhaal van een andere vriend van mij van een jaar geleden. Hij ging namelijk zoals de helft van Nederland augustus op vakantie. Nog voor hij zijn tent goed en wel had opgezet, ging de telefoon. Er was thuis ingebroken. Maar nu, er was niets gestolen, de inbreker is gepakt en een paar dagen later was mijn vriend alweer terug onderweg naar zijn tentje op de Franse camping.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een halfjaar voor het incident besloot mijn vriend samen met zijn partner om een beveiligingssysteem aan te schaffen. Ze waren voor hun werk vaak weg, dus het was een hele logische maatregel voor de zekerheid. Daarom kochten ze een beveiligingssysteem met een abonnement op de politiecentrale. Wanneer het alarm dan afgaat, krijgt de centrale hier een melding van. Dit omdat ze er dus vaak zelf niet zijn om actie te ondernemen. Ook om deze reden hebben ze mistmachines aangeschaft voor de benedenverdieping. Deze schrikken de dief dan wel af of vertragen hem omdat hij niet weg kan in de dikke mist, wanneer er al ingebroken is.

Opgelost en onderweg

Nou zoals ik al zei, werd de politie ingeschakeld. Mijn vriend reedt naar huis om aangifte te doen en de thuissituatie te overzien. De dief was niet verder gekomen dan de bijkeuken. Zij hebben namelijk mistmachines in iedere kamer op de benedenverdieping. Er was niets kapot en de aangifte was zo geregeld. Natuurlijk waren mijn vriend en zijn partner geschrokken maar aangezien er niets verder mis was, besloten ze heel sterk dat ze hier hun vakantie niet door wilden laten bederven. Daarna hebben ze een heerlijke vakantie gehad en voelden ze zich nog zekerder over de beveiliging van hun huis.

 

Met deze blog wil ik iedereen op het hart drukken dat je je geen zorgen hoeft te maken voor je op vakantie gaat, of als je op vakantie bent. Met maatregelen die het hele jaar door relevant zijn, geniet je onbezorgd van jouw welverdiende vakantie. Je weet dat je het zal horen wanneer het lot toeslaat en tot die tijd hoef jij je alleen maar te richten op de pure ontspanning. Geen bericht is goed bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *