Een aandeel Randstad kan heel interessant zijn

We kennen allemaal Randstad. Het grootste uitzendbureau van Nederland en de nummer twee wereldwijd. Randstad bestaat sinds 1964 en is opgericht door Frits Goldschmeding. Hij ontdekte tijdens het schrijven van zijn scriptie over tijdelijke arbeid dat een uitzendbureau een gat in de markt zou kunnen zijn. En hij had gelijk! Al een jaar later, in 1965 ging Randstad internationaal. Naar België. In de jaren '70 had Randstad vestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf daar bleef het bedrijf maar groeien. Er bleek overal op de wereld een dringende behoefte te zijn aan tijdelijke arbeidskrachten. En zo kwam het dat Randstad anno nu meer dan 4.800 kantoren over de hele wereld heeft.

Een aandeel Randstad is een goed idee

In 1998 ging Randstad naar de beurs. Het bedrijf was toen een geschatte 4 miljard Euro waard. In 2018 was de gerapporteerde omzet van het bedrijf € 23,8 miljard! En dus is het een bedrijf dat niet alleen stabiel is, maar ook flink blijft groeien. En dat is natuurlijk niet heel vreemd. Juist in onzekere tijden is er behoefte aan flexibel personeel dat ingezet kan worden als het nodig is. De huidige tijd is daar een goed voorbeeld van. Een aandeel Randstad kopen via dit platform.

Toch heeft Randstad ook hinder ondervonden van de coronacrisis

De coronacrisis, en zeker de eerste golf, was voor iedereen heftig. Veel bedrijven moesten werknemers ontslaan of gingen helemaal failliet dat had een impact op de hele economie. Dat zie je ook terug als je de koers van het aandeel Randstad vanaf maart 2020 volgt. Er is toen een enorme dip ontstaan. Toch ging het al snel weer beter met het aandeel Randstad. Mensen kwamen zonder werk te zitten en meldden zich dus aan bij het uitzendbureau. Bedrijven hadden te maken met hoge pieken en diepe dalen waardoor juist uitzendpersoneel de perfecte optie werd. En dat was al snel weer te zien in het aandeel Randstad. Dit stond nog voor het einde van het jaar weer bijna op het niveau van voor de crisis.

Handelen in aandelen kan spannend zijn

Het aanschaffen van of het handelen in aandelen kan een spannende aangelegenheid zijn. Voor je begint met handelen is het belangrijk om je goed in te lezen en je heel goed te laten adviseren. Sluit je aan bij een groep met meer ervaren handelaars om meer informatie op te doen. Want het gaat hier wel over echt geld. Geld dat je kunt verdienen, maar je kunt het ook verliezen…