De winkelstraat sluit

In de afgelopen tien jaar is het winkelgedrag van de meeste mensen drastisch veranderd. De markt op zaterdag is niet zo populair meer sinds we iedere groente en fruitsoort het hele jaar door in de supermarkt kunnen halen. Om nog maar te zwijgen over het gemak van online winkelen. Op een online website heb je immers een compleet overzicht. Je kan met een paar drukken op de knop je filters instellen zodat je niet de hele winkel door hoeft op zoek naar wat jij nodig hebt. In deze blog vertel ik over het gevolg van online winkelen. Lees je mee?

Alles online

Dat alles online is, heeft zowel voor als nadelen. De koopkracht gaat erop vooruit. Het excuus dat je geen zin hebt om de stad in te gaan, geldt niet meer want vanaf je bank kan je via je telefoon zo iets bestellen. Op speciale websites kan je prijzen vergelijken en geef je nooit teveel uit, ideaal! Maar die nadelen aan online winkelen zijn niet mis. Zo laat iedereen zijn of haar bestelling thuis bezorgen en dat betekent dat er heel wat afgereden wordt om ieder pakketje aan de deur te kunnen bezorgen. Dat is niet heel best voor het milieu.

Lege panden

Maar daarnaast is het gemak van online winkelen zo groot dat een hoop winkels tegenwoordig sluiten. Dit begint vaak bij particulieren. Met een klein boetiekje kan je vaak niet op tegen de enorme winkelketens met bizar lage prijzen, hoe leuk en uniek je spullen ook zijn. Maar nu gaan zelfs grote bedrijven op de fles. Zo is er laatst een enorm bekende speelgoedketen failliet gegaan. Een plek waar menig Nederlander als klein kind graag doorheen banjerde om iets uit te zoeken voor zijn of haar verjaardag. Online is makkelijk maar lang niet zo gezellig als samen tussen de schappen lopen.

Een straat zonder mensen

En zonder die winkels raken de steden ook leger. Alleen in wereldsteden kunnen de (grote) winkels hun hoofd nog boven water houden. Dat maakt dat de straten in kleine steden steeds leger worden. Dus daarom is het belangrijk dat we dit ongelukkige toekomstige straatbeeld tegengaan. Vergelijk prijzen online zodat je weet wat een goed bedrag is en trek er dan samen met vrienden of familie op uit. Dan betaal je niet te veel en is winkelen weer leuk. Beter voor het straatbeeld, de individuele verkopers en misschien ook nog voor je portemonnee, want die verzendkosten hou je lekker in je zak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *