Een AUX kabel voor je audio-apparatuur

Audio-apparatuur sluit je aan met een AUX kabel. Dus voor het aansluiten van de boxen op je mengpaneel: een AUX kabel. Voor het aansluiten van je iPod op je autoradio: een AUX kabel. Voor het aansluiten van je gitaar op je versterker: jawel; een AUX kabel. Je gebruikt zo’n kabel dus een stuk vaker dan je zou verwachten. Iedereen heeft wel zo’n kabel in huis. Meestal zelfs meerdere. Het kan echter zijn dat je konijn de kabel heeft doorgeknaagd en dat je op zoek moet naar een nieuwe. Waar let je dan op?

Waar let je op als je een AUX kabel gaat aanschaffen?

Als eerste let je er natuurlijk op dat je een stereo kabel aanschaft als je die nodig hebt. Of een mono kabel als je die toevallig nodig hebt. Je kunt deze kabels heel gemakkelijk herkennen. De stereo kabel heeft twee ringen om de plug en de mono kabel (dus) maar één. Dan kijk je nog even goed naar de lengte van de kabel. Te lang is niet goed, maar te kort natuurlijk ook niet. Kies een kabel die precies lang genoeg is. Bij een te lange AUX kabel gaat toch wat geluid verloren onderweg. En een te korte kabel… tja, dan past het zeker niet.

Een ander soort AUX kabel of een kabel verlengen?

Wanneer je een andere aansluiting hebt dan AUX, dan is er zeker een verloopstukje te krijgen waardoor je toch je AUX kabel kunt aansluiten op je apparatuur. Moet je, om wat voor reden dan ook je kabel (tijdelijk) verlengen? Dan kun je een tussenstukje aanschaffen. Let er dan wel op dat de twee uiteinden goed in elkaar passen. Je kunt er ook voor kiezen om de twee stukken op elkaar te laten aansluiten door middel van een koppelstuk. Natuurlijk zijn deze oplossingen niet ideaal voor je geluid en kun je, als de kabels los gemaakt kunnen worden, beter een compleet nieuwe kabel aanschaffen.
Aux kabel

Storing in een AUX kabel voorkomen

Om zo min mogelijk ruis op de lijn te krijgen, is het altijd belangrijk om de AUX kabel zo kort mogelijk te houden. Maar ja, als jij een DJ-set hebt, dan kunnen de kabels wel flink lang zijn. Zorg er in dat geval voor dat de kabel geen andere kabels kruist en dat je een zo goed mogelijk afgeschermde kabel kiest. Alle informatie hierover vind je op de site. De klantenservice staat ook voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *