Even een andere mindset aannemen

Wat was het heerlijk zeg, afgelopen paasweekend. Persoonlijk was ik wel even toe aan een extra lang weekend vol zonnestralen en tropische temperaturen. Ik heb genoten! Dat neemt echter niet weg dat ik vandaag toch een beetje opstartproblemen heb. Naast het bloggen heb ik nog mijn andere baan (won’t bother you with the boring details) en man – wat gaat vandaag moeizaam. Door het lekkere weer was ik alweer helemaal klaar voor de zomer en alles wat daarmee te maken heeft. Nu ben ik weer thuis na werk en moet ik toch even een andere mindset aannemen. Mijn huisje is namelijk helemaal nog niet klaar voor de lente of de zomer – dat heb ik erg gemerkt tijdens Pasen.

Nodige maatregelen nemen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben lek gestoken. Dankzij de warme temperaturen heb ik (domweg) alles open gehad. De ramen en de deur van het balkon stonden wagenwijd open om een beetje mijn huisje door te luchten. Hierdoor kreeg ik ‘s nachts te maken met allerlei ongewenste bezoekertjes: de muggen zijn er weer! Ik kan niet zo goed tegen die zoemende zeurders. Daarom heb ik vorig jaar maar eens geïnvesteerd in degelijk gereedschap tegen deze beesten. Ik was echter compleet vergeten de nodige maatregelen te nemen dit weekend. Al mijn producten en spullen tegen die beesten lagen veilig en netjes opgeborgen in kunststof bakken in mijn schuurtje.

Slim omgaan met seizoensproducten

Aangezien ik dus slecht tegen muggen kan, sla ik altijd de nodige producten en middelen in tijdens de zomer. Daarna heb je al die zooi natuurlijk niet meer nodig (totdat de temperaturen weer stijgen). Voorheen gooide ik het altijd weg – niet erg handig nee. Mijn vriend die werkt in een magazijn en vertelde me dat ik het beter gewoon netjes kan opbergen. Slim omgaan met seizoensproducten zoals anti-muggenspray kan op den duur schelen in de portemonnee. Het enige wat je moet doen? Investeren in stevige en slimme opbergers!

Mijn vriend heeft op zijn werk echte kunststof bakken speciaal ontworpen voor transport en opslag. Die dingen zijn uitermate praktisch en zo robuust als maar kan. In eerste instantie wilde ik ook een aantal van die bakken bestellen, maar dat is als particulier heel niet handig! Sowieso stiekem wel een beetje overdreven misschien. Daarom heb ik wat simpele huis-tuin-en-keuken bakken gekocht. Nu ik dus slim om ga met seizoensproducten, ben ik altijd klaar om de strijd tegen de muggen aan te gaan. Alleen moet ik wel op tijd even een andere mindset aannemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *