4 zonvakantie locaties om bij weg te dromen

Wil jij ook zo graag op vakantie? Behoefte aan een of meerdere weken weg op een prachtige locatie? Denk aan zon, zee, strand, cultuur, drankjes, natuur, enzovoorts. Als het maar mooi weer is. Een zonvakantie dus! In deze blog worden vier zonvakantie locaties opgenoemd waar je misschien niet eerder aan gedacht had. Toch zijn het heerlijke plekken, en je zonvakantie is er totally perfect.

Corfu

Van Corfu had je misschien nog niet gehoord. Corfu is een bergachtig eiland bij Griekenland. Naast prachtige gouden stranden heeft het ook prachtige natuur. Er zijn op Corfu kleine dorpjes die je kunt ontdekken, met schattige marktjes. Kortom, voor ieder wat wils. Er is op Corfu genoeg zon, cultuur, en natuur. De ideale zonvakantie voor mensen die meer willen dan alleen strand, maar wel rustig aan willen doen.

Puglia

Puglia ligt helemaal in het zuiden van Italië. Deze plek is nog zo onbekend, dat hij nauwelijks is aangetast door toerisme! Jouw zonvakantie is dus ook nog eens uniek en rustig. Puglia is feëriek, met prachtige witte huisjes, en hele rotsranden die uitsteken over de azuurblauwe zee. Puglia is zo ontzettend mooi. Naast het genieten van de zon (het is per slot van rekening een zonvakantie) kijk je je ogen uit.

Andalusië

Andalusië is een streek in het prachtige zuiden van Spanje. Het staat bekend om het niet alleen hebben van prachtige natuur, het is ook een heel cultureel gebied. Voeg een vleugje extra smaak toe aan je vakantie. Omdat het in het zuiden is, heb je niet alleen Spaanse, maar ook Arabische sferen om te proeven.

Als laatste zonvakantie: Florida

De laatste locatie is je zeker bekend, maar qua toerisme valt het nog mee. Florida is de meest zuidoostelijke staat van de Verenigde Staten. Naast prachtige stranden en bruisende steden zoals Miami en Orlando, heeft het ook de Everglades. Dat zijn prachtige stukken moerasland waar je met een hoverboot doorheen kunt scheren. Ze noemen het ook wel de bayou. In Orlando bevinden zich ook de Disney en Universal Studios pretparken. Let wel: de tickets voor deze parken zijn inmiddels duur geworden. Florida is perfect als zonvakantie omdat het er vrijwel altijd mooi weer is. Neem een hotel met een zwembad en jouw zonvakantie kan niet stuk. Als je houdt van een feestje begin je je zonvakantie in Miami, waar je naast een echte strandfeer ook leuk uit kunt gaan. Voor de nerds onder ons: in Florida zit het Kennedy Space Center, waar vroeger NASA en nu SpaceX raketten gelanceerd worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *