Wat is frake noir?

Wanneer jij jouw woning aan het verbouwen bent, kan het ook handig zijn om te denken aan gevelbekleding. Steeds meer mensen zoeken naar een unieke vorm van gevelbekleding en hiervoor kun je verschillende materialen gebruiken. Het is belangrijk om een goed materiaal uit te kiezen, zodat je ook een goede investering kunt maken. De juiste gevelbekleding kan namelijk een prachtige uitstraling geven aan jouw woning. Steeds meer mensen kiezen voor frake noir gevelbekleding en dat is niet zonder reden. Het is namelijk een hele unieke en luxe houtsoort, die zorgt voor een prachtige uitstraling. Het is een thermisch gemodificeerde houtsoort en is door behandeling gepromoveerd naar duurzaamheidsklasse 1.

Steeds meer Nederlanders gebruiken frake noir als gevelbekleding, maar het kan ook voor andere toepassingen gebruikt worden. Zo wordt het gebruikt voor geluidsschermen en voor andere meubels in de tuin. Het voordeel van deze houtsoort is dat het heel lang meegaat en goed tegen slechte weersomstandigheden kan. Wil jij weten hoe frake noir verduurzaamd wordt? En wat kozijnhout profielen zijn? In dit artikel vertellen we er van alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Duurzaam

Frake noir is een duurzaam, maar dit is alleen duurzaam doordat het behandeld wordt. Van origine heeft deze houtsoort een hele lage duurzaamheidsklasse. Juist door de thermische modificatie is de duurzaamheid verhoogd en valt het hout juist in de hoogste duurzaamheidsklasse. Dit is natuurlijk een heel groot voordeel en daarom wordt frake noir zo vaak gekozen als gevelbekleding. Bij de verduurzaming van deze houtsoort, worden geen chemische of giftige stoffen kijken. Het hout wordt enkel verhit en hierdoor veranderd de cellenstructuur van het houtsoort. Hierdoor wordt de isolatiewaarde van het hout ook verhoogd en dat kun je zien als een groot voordeel. Je kunt op deze manier de warmte beter binnen houden en dat is natuurlijk handig voor de energierekening.

Kozijnhout profielen

Wil jij jouw kozijnen mooi maken? Dan is het handig om te kiezen voor kozijnhout profielen met een hoge kwaliteit. Deze hebben over het algemeen een veel mooiere uitstraling en dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Het zorgt voor een strakke uitstraling, maar het is ook een stuk duurzamer. Bij het kopen van kozijnhout profielen, is het van belang om goed te kijken naar de maat. Zo moeten de profielen wel goed passen in het kozijn en kun je ze het beste op maat laten maken door de aanbieder.