Wat heb je nodig voor het repareren van je eigen dak?

Als je momenteel last hebt van water dat in je woning of bedrijfspand terecht komt, is de kans zeer groot dat er schade is aan je dak. Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen want de schade kan zich verspreiden en wordt dus alleen maar erger. Je kunt hiervoor een dakdekker inschakelen, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om je eigen dak te repareren. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de kans groot is dat de dakbedekking gescheurd of versleten is. Je eigen dak repareren is daarnaast ook goedkoper dan het inschakelen van een dakdekker en dit is voor veel mensen niet lastig. Voor het repareren en/of bedekken van je eigen dak, heb je natuurlijk wel enkele spullen nodig. Welke spullen dat precies zijn vind je dan ook in dit artikel. 

 

EPDM dakbedekking 

Wanneer je je eigen dak opnieuw wilt bedekken en/of repareren, dan heb je daar natuurlijk dakbedekking voor nodig. Het is hierbij enorm belangrijk dat je alleen dakbedekking van de hoogste kwaliteit gebruikt, aangezien je dan voor tientallen jaren goed zit. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor EPDM dakbedekking aangezien deze soort dakbedekking van hoogwaardige kwaliteit is, maar ook zeer eenvoudig te bewerken is. EPDM dakbedekking kun je aanschaffen bij een bouwmarkt, maar als je goedkoper uit wil zijn, kun je dit het beste bestellen bij een Nederlandse webwinkel. 

 

EPDM lijm 

Heb je inmiddels EPDM dakbedekking aangeschaft zodat je je eigen dak kan bedekken en/of repareren? Dan is de volgende stap het aanschaffen van EPDM lijm. EPDM dakbedekking blijft namelijk niet uit zichzelf aan het dak plakken. Daarvoor is dus een soort lijm nodig. Wanneer je EPDM dakbedekking gaat gebruiken, is het belangrijk om alleen EPDM lijm te gebruiken. EPDM lijm is namelijk speciaal ontwikkeld en op de markt gebracht voor EPDM dakbedekking. EPDM lijm kun je net zoals EPDM dakbedekking het beste aanschaffen bij een webwinkel. 

 

Gereedschappen 

EPDM kan je natuurlijk niet bewerken met je blote handen en je zult dus gereedschappen nodig hebben. Zo heb je een stanleymes nodig om de EPDM dakbedekking op maat te kunnen maken, maar ook heb je een gasbrander nodig om EPDM dakbedekking, het dak en EPDM lijm goed aan elkaar te kunnen hechten. Wanneer je je eigen dak gaat bedekken of repareren, is het belangrijk om altijd aan je eigen veiligheid te denken!