Vijf leuke activiteiten om te doen in Rome met kinderen

Rome staat voor velen van ons hoog op de lijst van potentiële vakantiebestemmingen. Of je er nu heen gaat voor de palazzo’s en de piazza’s, of voor de pasta en de pizza, je komt hoe dan ook aan je trekken. Wat velen echter niet weten is dat er in Rome met kinderen ook genoeg te doen is. Hieronder lees je de vijf leukste activiteiten om te doen in Rome met kinderen.

Neem een reis terug in de tijd

Rome heeft genoeg mooie oude gebouwen die tot de verbeelding spreken, ook voor kinderen. Maar nog leuker is het voor hen om te zien hoe Rome er in haar glorietijd uit moet hebben gezien. De 5D-bioscoop Time Elevator neemt jullie mee op reis terug in de tijd naar het Rome van duizenden jaren geleden. Na deze tijdreis van ongeveer een uur zullen de kinderen met geheel nieuwe ogen naar de afbrokkelende oude gebouwen om hen heen kijken.

Ontdek de musea van Rome met kinderen

Rome staat natuurlijk bekend om haar vele musea met prachtige kunst. Denk bijvoorbeeld aan de Vaticaanse musea met als hoogtepunt de Sixtijnse kapel. Maar er zijn ook genoeg musea die zich specifiek op kinderen richten. Zo is er het Explora Kindermuseum, dat kinderen kennis laat maken met de wetenschap. Interactiviteit staat hierin voorop. Ook kun je naar Museo delle Cere, het wassenbeeldenmuseum. Hier kun je onder andere Julius Caesar, Cleopatra, Sneeuwwitje en Michelangelo ontmoeten.

De leukste pretparken in Rome en omgeving

Naast alle culturele activiteiten die zich veelal binnen afspelen, is het voor kinderen ook leuk om wat stoom te kunnen afblazen in een pretpark. Gelukkig zijn er in de omgeving van Rome met kinderen genoeg pretparken te bezoeken. Echte filmfans kunnen naar Cinecetta World gaan. Met ruim 40 attracties geïnspireerd door verschillende films is er in dit park voor iedereen wat te doen. Voor kleine dierenfans biedt Bioparco de uitkomst. Deze dierentuin ligt midden in de stad in het park Villa Borghese, je kunt er onder andere reptielen, apen, zeehonden, tijgers en zebra’s bewonderen.

Zoek verkoeling in de zwembaden van Rome

In Italië schijnt de zon volop, dus afkoelen is op zijn tijd gewenst. Gelukkig zijn er genoeg zwembaden en waterparken waar je met de kinderen naartoe kan. Twee waterparken in de omgeving van Rome zijn Hydromania en Aquafelix. Die laatste is zelfs het grootste waterpark van midden-Italië. Voor natuurwater kun je de trein nemen naar Ostia. Bij deze kustplaats kun je heerlijk zwemmen in de zee.

Combineer cultuur en natuur in het park

Eén van de mooiste parken van Rome is het park Villa Borghese. In de villa die in het park staat is een museum gevestigd waarin prachtige kunst te zien is. Na het opsnuiven van cultuur kan er door het park gewandeld worden of kun je bijvoorbeeld een fietskar of skelter huren. De kinderen kunnen hun energie kwijt in een potje voetbal of in één van de speeltuinen.