Perfect ondernemen in 2020? Kies voor groene energie

Een groot deel van de Nederlanders heeft goede voornemens. Naast de standaard voornemens om meer te bewegen en gezonder te eten willen steeds meer Nederlanders iets doen aan hun voetafdruk op de aarde. Duurzaam of duurzamer leven is anno 2020 een belangrijk onderwerp op de dagelijkse agenda voor zowel particulieren als ondernemers. Heb jij een eigen bedrijf en wil je je bedrijfsvoering in het nieuwe jaar aanpassen en verbeteren? Misschien is het dan tijd om je bedrijf te verduurzamen. Hoe kan dat beter dan met groene zakelijke energie? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van groene stroom voor je bedrijf. Lees je mee?

Verbeter je ecologische afdruk met groene stroom

Een van de grootste redenen waarom je als ondernemer moet nadenken over het afnemen van groene stroom in plaats van grijze energie is de impact die grijze stroom op de wereld heeft. De kans is groot dat je tegenwoordig (nog) gebruik maakt van grijze stroom. Dat is niet gek, aangezien deze vorm van energie jarenlang de norm is geweest. Je moet echter weten dat het opwekken van grijze energie veel CO2 uitstoot én dat de bronnen waaruit de energie wordt gehaald aan het opraken zijn. Bij het opwekken van groene stroom komt daarentegen veel minder CO2 vrij. Ook wordt deze vorm van energie uit natuurlijke bronnen gehaald, namelijk uit zonnestralen of uit de wind, waardoor je onbeperkt ‘toegang’ hebt zonder dat iets ‘op’ raakt. Kies je voor groene zakelijke stroom dan kies je voor het verbeteren van je ecologische afdruk en dat is beter voor de wereld.

Groene zakelijke energie is toegankelijker dan ooit

Daarnaast is het goed om te weten dat groene energie voor je bedrijf veel eenvoudiger af te nemen is dan jaren geleden. Omdat er steeds meer vraag is naar deze vorm van duurzame energie komen er meer energieleveranciers die groene stroom aanbieden. Door concurrentie gaat de prijs lager liggen, waardoor groene energie toegankelijker is voor een grotere groep. Dat betekent dat duurzame stroom beter te betalen is dan enkele jaren geleden. Voor ondernemers en bedrijven zijn er zelfs diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar waarmee je ook nog eens korting kunt scoren op je energierekening, zolang je aan kunt tonen dat je bijvoorbeeld zelf groene stroom opwekt. Op die manier wordt groene energie nog toegankelijker en vooral betaalbaar voor iedereen.

Verduurzamen van je bedrijf is goed voor je image

Tot slot is het mooi meegenomen dat de keuze voor groene energie sowieso goed is voor je onderneming. Klanten kiezen namelijk vaker voor een bedrijf waar iets aan duurzaamheid wordt gedaan dan voor bedrijven die dat niet kunnen aantonen. Je groene drive kan je dus ook nog eens extra klanten opleveren! Tel daarbij op dat iedere ondernemer in Nederland die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas binnen het bedrijf verbruikt volgens de Wet Milieubeheer verplicht is om energiebesparende stappen te ondernemen en je hebt een win-win situatie. De overstap naar groene stroom is namelijk een van de gemakkelijkste stappen die je kunt zetten en is binnen no time gebeurd. Vandaag de dag kun je namelijk eenvoudig de beste energiedeal vinden met behulp van een handige energievergelijker. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarbij je binnen enkele minuten al weet welke groene energiedeal het beste bij jouw bedrijf past.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *