Op vakantie na corona, waar ga je heen?

Iedereen wil er weer op uit na de corona, of zodra het weer mag. Iedereen heeft ondertussen wel geaccepteerd dat we nooit meer van de corona afkomen. Zodra je dan ook weer lekker weg mag gaan, wil je ook meteen een lekkere bestemming uitzoeken, ga je voor een wintersport of zoek je meteen de zon op? Wat is nou de beste vakantie bestemming om naartoe te gaan?

Europa

Veel Nederlanders blijven toch wel in Europa, je hoort vaak dat mensen naar landen zoals Spanje, Italië, Portugal of Frankrijk gaan. Een groot deel van de Europeanen kiest er soms ook voor om op vakantie te gaan in hun eigen land.

Het verschilt per persoon naar welk land je graag op vakantie zou gaan. Mensen die ervan houden om echt de toerist uit te hangen en musea te bezoeken, wandelingen te maken, en dus echt een actieve vakantie willen, gaan vaak naar landen als: Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland. Als je liever echt voor een zon, strand, zee vakantie gaat, waar je ook echt tot rust kunt komen gaan mensen vaker naar landen als: Italië, Frankrijk, Spanje, en Portugal.

Wat voor soort vakantie wil je

Je hebt dus rustige en ietwat actieve vakanties, vakanties in elk mogelijk land dat is dus een ruime keuze. Voor veel mensen is de accommodatie waar zij verblijven ook belangrijk, dit kan liggen aan de soort vakantie die je graag wilt hebben. Als je liever gaat voor een actieve vakantie in de Belgische Ardennen is het ook leuk om een accommodatie te hebben die zich dicht bij een wandelpad of eventuele andere activiteiten bevindt. Ga je liever voor een rustige vakantie waarbij je lekker bij kunt kleuren? Dan is het misschien leuk om te gaan voor een vakantiehuis Porec. Heerlijk gelegen aan het strand, je stapt de deur uit en je kunt meteen gaan liggen om te zonnen, of je springt lekker de zee in als dat je ding is. Een andere mooie plek om te kiezen is het kiezen van een vakantiehuis Rovinj Kroatie.

Hoe lang ga je en wat is het budget?

Als je op vakantie gaat naar een plek die wat verder gelegen is, is de kan ook groot dat je liever een ietwat langere periode verblijft. Denk hier uiteraard goed over na, blijf niet te lang, maar ga ook niet na 3 dagen alweer terug naar huis. Het lekker lang thuis weg zijn is namelijk precies waar zo’n heerlijke vakantie om gaat. Mocht je een niet al te ruim budget hebben, ga dan op zoek naar goedkopere accommodaties, of kijk of je goedkope vluchten kunt boeken. Er is voor iedereen een perfecte vakantie.