De perfecte bescherming tegen inbrekers

Je bent een avondje lekker weg, gezellig op het terras of in de bioscoop, lekker uit eten of zelfs een korte wandeling. Het zijn allemaal genoeg minuten van huis om voor inbrekers een gelegenheid te vormen. Dat is natuurlijk minder leuk thuiskomen dan je had gewild. Gelukkig kan je wel het een en ander doen om je tegen inbrekers te weren. Denk bijvoorbeeld aan een hek om je huis (als dat mogelijk is), een camera ophangen of een alarm laten installeren. Toch hoeven niet alle maatregelen zo drastisch te zijn. Je kan namelijk ook gewoon beginnen met een goed slot.

Slotenmaker in het noorden

Als je van slot wil wisselen en het dit keer echt goed wil doen, kan je dat het best laten doen door een professional. Zelf met sloten aan de gang gaan, kan nog wel eens verkeerd aflopen. Bijvoorbeeld omdat het slot van de deur niet in de houder aan de deurpost past. Om zonder al te veel gedoe straks je deur veilig op slot te draaien schakel je slotenmaker Groningen in voor alle sloten op je deur.

Een extra slot

Wat veel mensen echter niet weten is dat een simpel slot gemakkelijk opengemaakt kan worden en dat een enkel slot soms niet eens opengemaakt wordt. Inbrekers nemen niet eens de moeite om het slot te kraken. Ze trappen soms gewoon de hele deur in. Wat daar handig tegen te doen is, is simpelweg een tweede slot op je deur. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een haak bovenaan of onderaan de deur, zodat de deur op twee plekken beveiligd wordt. Of een extra schuifslotje bovenaan de deur. Zo’n slot is bijvoorbeeld ook handig als je in een flat woont. Je kan de deur daarmee namelijk op een kier openen om te zien wie er voor je deur staat. Weet je niet zeker welke optie je moet hebben, neem dan even contact op met slotenmaker Groningen als je in het noorden woont. Met een goed advies en een extra slot houd jij de inbrekers wel buiten de deur.

Verzekering

Natuurlijk kan je niet alle inbraak voorkomen. Je kan je best doen, maar toch zijn er dieven die het spelletje slim spelen en door meerdere lagen beveiliging heen kunnen komen. Het enige wat je daar nog tegen kan doen om de schade voor jezelf zo veel mogelijk te beperken is een verzekering afsluiten. Neem dan bijvoorbeeld een inboedel verzekering of alleen een verzekering tegen diefstal. Er zijn verschillende opties. Zo kan je een uitgebreid pakket kopen die je ook verzekert voor het verliezen of schade aan je spullen buitenshuis. Het is maar net wat je zelf wil.