Site pictogram totallyperfect.nl

Wat is het verschil tussen een handzeepdispenser en een handdoekdispenser?

handzeepdispenser

Een handzeepdispenser in de keuken, op het toilet of de badkamer. Maar wacht, je hebt ook nog de handdoekdispenser. Natuurlijk snap je ook wel dat handzeep gen handdoeken niet hetzelfde zijn maar wel bij elkaar horen. En dat je papieren handdoekjes niet in een zeepdispenser stopt. Toch leggen we nog even het verschil tussen een handzeepdispenser en een handdoekdispenser uit. En wanneer je deze gebruikt.

Particulier en zakelijk gebruik

Veel particulieren hebben een zeepdispenser, ook wel handzeepdispenser genoemd. Dit is een praktisch apparaat waarin je vloeibare (hand)zeep doet. Sommige mensen gebruiken deze dispenser juist om shampoo, douchegel of conditioner te doen.

Voordeel van een handzeep dispenser is dat je de handen schoonmaakt zonder dat je met een zeepje in je hand staat. Veel apparaten zijn automatisch waardoor ze bij beweging een beetje zeep afgeven. De handzeep dispenser kom je bijna overal tegen, ook binnen de horeca en bedrijven.

Een handdoekdispenser op scholen en bij bedrijven

De handdoekdispenser is onder particulieren niet zo populair. Je komt het apparaat zowel op scholen, de horeca en bij bedrijven tegen. Door de handen met papieren handdoekjes te drogen werkt dit een stuk hygiënischer. De papieren handdoekjes worden weggegooid en zijn dus niet herbruikbaar. Weg met die bacteriën!

Wanneer een handzeepdispenser of handdoekdispenser?

Voor bedrijven is het altijd aan te raden om op toiletten gebruik te maken van een handzeepdispenser en handdoekdispenser. Niet alleen voor klanten of bezoekers maar zeker ook voor personeel. Daarnaast maken scholen hier ook bij voorkeur gebruik van. Wekelijks gaan honderden tot duizenden leerlingen naar hetzelfde toilet, hygiëne is dus enorm belangrijk.

Wanneer koop je dit als consument/particulier? Een goede vraag want het is een investering die de moeite waard moet zijn. Nou, dat is bij de zeepdispenser zeker het geval. Dit past namelijk prima in de keuken, op het toilet maar ook in de badkamer. Een handdoekdispenser is vooral praktisch in de keuken maar ook in de hobbyruimte of garage.

Hoe vaak moet ik de zeepdispenser bijvullen?

Voor een zeepdispenser hoef je geen dure navulling te kopen. Bedrijven en scholen gebruiken zoveel zeep, dan kom je al snel op een navulling van 5 liter uit. Als consument koop je gewoon navulling in de supermarkt of bij de drogist. Die literflessen zijn hartstikke praktisch.

Hoe vaak je de handzeepdispenser bij moet vullen hangt natuurlijk van het gebruik af. Wanneer je een dispenser van 900 ml hebt hoef je deze zeker niet dagelijks bij te vullen. Een dispenser van 400 of 500 ml is sneller leeg maar wel compacter voor gebruik in de woning. Deze moet je ongeveer één keer per week of tweewekelijks bijvullen (groot gezin).

Hoeveel handdoekjes passen er in een handdoekdispenser?

Op het gebied van handdoekdispensers is er ook veel verkrijgbaar. Afhankelijk van het model gaan hier C- en/of Z-gevouwen papieren handdoekjes in. Maar je hebt ook de handdoekautomaat met automatische papierendoorvoer. Hierin gaat een handdoekrol met een lengte van 150-200 meter.

Ook nu is niet te zeggen hoe vaak je dit bij moet vullen. Dat hangt er helemaal vanaf hoe vaak de handdoekdispenser gebruikt wordt. Wanneer je hem als particulier gebruikt dan kun je hier makkelijk een maand of langer mee vooruit. Scholen, kantoren en overige bedrijven zullen vaak wekelijks bij moeten vullen.

Wat kost een handzeepdispenser of handdoekdispenser?

Allemaal vragen over de handzeepdispenser en de handdoekdispenser. Wat moeten deze apparaten kosten? Een goede handzeepdispenser is verkrijgbaar vanaf € 25. Voor een handdoekdispenser kun je ongeveer dezelfde prijs verwachten. Je ziet, deze apparaten zijn helemaal niet duur. Maar wanneer je voor een grote en professionele dispenser gaat dan ben je wel duurder uit.

Mobiele versie afsluiten